Ouders worden via social media extra geattendeerd op hun kinderen te letten

Recent is een 7-jarige jongen aangereden aan de Marowijnestraat en ter plaatse overleden aan de opgelopen verwondingen. De jongen zou door een autobestuurster zijn aangereden, nadat hij zonder op te letten, uit een perceel, de straat kwam oprennen. Ook zou de bestuurster vermoedelijk met een hoge snelheid hebben gereden. 

Volgens reacties uit de samenleving is de Marowijnestraat een heel gevaarlijke omgeving. Daar wordt volgens buurtbewoners altijd hard gereden. Door de bewoners zouden al eerder drempels zijn geplaatst die door de overheid zijn verwijderd. Volgens velen zouden drempels niet de oplossing zijn. Maar het rijgedrag en het verantwoordelijkheidsbesef van ouders. 

Op social media worden ouders door verschillende personen op het hart gedrukt om extra op hun kinderen te letten. Gezien de kinderen zich nog niet bewust zijn van de gevaren. In kinderrijke buurten is het gebruikelijk dat kinderen gewoon langs de weg spelen of gewoon de straat oprennen. Men hoopt na dit geval dat ouders wel lering trekken hieruit. 

Op Facebook wordt recent ook in een bericht aangegeven dat een peuter van 2 jaar de poort was uitgelopen en op het punt stond een drukke weg op te komen, zonder dat de moeder dat had gemerkt. Door oplettendheid van een bestuurder zou erger voorkomen zijn. Een bestuurster die dit had meegemaakt gaf haar mening en adviezen aan ouders en verzorgers mee. 

Zo worden ouders steeds weer op het hart gedrukt om te allen tijde op hun jonge kinderen te letten. Door bijvoorbeeld te zorgen dat de deuren of poorten gesloten blijven, zodat het kind niet naar buiten loopt met alle gevolgen van dien.

SK

error: Kopiëren mag niet!