Kransen, gebed en toespraken bij viering 74 jaar VHP

“Het kan altijd beter en de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) zal ook ernaar streven datgene dat niet goed is gegaan te verbeteren. Er is veel gerealiseerd in de afgelopen 74 jaar onder bezielende leiding van verschillende personen op alle niveaus. Maar, het werk is nog niet af. Wij roepen daarom op om als partij in eenheid, sterke discipline en loyaliteit verder te werken aan de vergroting van de VHP om het nationaal belang te dienen.” Woorden van VHP-voorzitter president Chandrikapersad Santokhi maandag bij de viering van 74 jaar van de oranje partij. 

Het staatshoofd keerde maandag terug van een bezoek aan India en een tussenstop afgelopen weekeinde in Nederland. ‘s Avonds werd een dankdienst gehouden in de partijcentrum de Olifant. Ministers, districtscommissarissen en departementsdirecteuren van de VHP waren naast andere structuren aanwezig. 

Bestaansrecht bewezen

De partij werd opgericht op 16 januari 1949 onder de naam “Verenigde Hindostaanse Partij” (VHP), en onderging in 1973 een naamsverandering in “Vooruitstrevende Hervormings-Partij”. 

De partij werd toegankelijk voor alle Surinamers ter bevordering van het nationaal welzijn van het Surinaamse volk en is uitgegroeid tot de grootste nationale partij van Suriname. 

“De VHP vervult een leidende rol in de ontwikkeling van Suriname en bouwt aan een welvarend Suriname, door ondernemerschap te bevorderen en hard en eerlijk te werken aan een goede toekomst voor ons geliefd land Suriname. Dankzij eenheid in verscheidenheid, heeft de VHP 73 jaar stand weten te houden en haar bestaansrecht bewezen. De VHP is uitgegroeid tot de grootste nationale partij van Suriname, door te werken aan een nieuwe en solide VHP, door te verbinden aan inspirerend en duurzaam leiderschap”, aldus president Santokhi. 

Bloemenhulde voor wijlen Lachmon 

In het VHP-partijcentrum werd in de avond een dankdienst gehouden. Er vond ook een bloemenhulde plaats bij het beeld van wijlen Jaggernath Lachmon, voormalig VHP-voorzitter en voormalig parlementsvoorzitter, op het terrein van de Olifant. “De VHP en haar aanhang beseffen, dat wij als Surinamers voor grote uitdagingen staan, zowel maatschappelijk als economisch. Wederom zullen Surinamers als een collectiviteit deze problemen moeten oplossen. En deze keer moet het voor eens en altijd zijn. Laten wij uit het verleden leren en de toekomst met die inzichten bouwen.” 

De leiding van de partij dankt haar leden en achterban voor het gedemonstreerde vertrouwen en de arbeid welke is en wordt verricht.”

error: Kopiëren mag niet!