Guyanezen tekenen MoU’s met India tijdens presidentieel bezoek 

President Ali ontvangt eredoctoraat 

De Guyanese president Irfaan Ali was in India deze week getuige van de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) tussen het Guyana Office for Investment (Go-Invest) en Invest India (National Promotion Agency of India). Het MoU, ondertekend door Chief Executive Officer van Go-Invest, Peter Ramsaroop, en Deepak Bagla, Managing Director en CEO van Invest, maakt deel uit van een wederzijdse verbintenis om bilaterale investeringsrelaties te versterken, directe buitenlandse investeringen te vergemakkelijken en een kader te scheppen voor de uitwisseling van ervaringen en relevante informatie bevorderen. 

De overeenkomst zal de bestaande zakelijke banden tussen de Guyana en India versterken en de bilaterale samenwerking versterken.  MoU’s tussen Durable Wood Products Inc. (DWP) en EMC Energy Inc, twee Guyanese bedrijven, met The Energy and Resources Institute (TERI) India, werden ook ondertekend. De samenwerking omvat de implementatie van een op houtafval gebaseerde energieopwekking van 1,5 MW via de vergassingsroute voor energieverbruik in DWP-productieactiviteiten en overtollige stroom naar het nationale net.

Eredoctoraat 

President Ali had ook een ontmoeting met de Indiase minister van Petroleum en Aardgas en Huisvesting en Stedelijke Zaken, Hardeep Puri, in Delhi. De twee bespraken rechtstreekse samenwerking tussen beide regeringen in het hele olie- en gas spectrum, waaronder meer afname op lange termijn, deelname aan exploratie- en productieactiviteiten in Guyana, technische samenwerking in de midstream- en downstream sectoren en capaciteitsopbouw, evenals de synergieën die bestaan ​​tussen de twee landen. Ali ontving in India ook een eredoctoraat van de Guru Gobind Singh Indraprastha University in Delhi.

error: Kopiëren mag niet!