Bouwsel op een berm in centrum Nieuw Nickerie baart burgers zorgen

Bewoners van het district Nickerie geven in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname hun ongenoegen en zorgen over een bouwsel op een berm in het centrum van het district.

Bouwen op een berm?

Volgens de bewoners wordt het pand zodanig gebouwd, dat het op de berm komt en een gevaar kan gaan vormen voor burgers. Het districtscommissariaat bevindt zich in de buurt van het bouwsel. De controle zou dus heel makkelijk moeten zijn. Bewoners vragen zich af hoe de vergunning voor dit bouwsel is verstrekt. De minister van Openbare Werken heeft aangegeven, dat er geen vergunning zal worden verstrekt voor het bouwen op een berm.

Minister Riad Nurmohamed heeft ook aangegeven de groei van bouwsels op bermen langs de openbare weg te hebben gemerkt. Deze bouwactiviteiten leiden tot grote ontevredenheid en irritatie bij vooral buurtorganisaties en weggebruikers. In het uitgebrachte Jaarverslag van het ministerie van Openbare Werken 2022, geeft minister Nurmohamed aan, dat er geen vergunning meer wordt verleend om te bouwen op bermen. Er bestaan nu nieuwe richtlijnen voor vergunningen. De bewindsman riep in verschillende berichtgevingen de districtscommissaris, hoofden van districten en de buurtmanagers van het Korps Politie Suriname (KPS)  op daarvan kennis te nemen Alles wat met illegale bouw te maken heeft, zal volgens de bewindsman agressiever aangepakt moeten worden. 

Het gevaar

Voor de burger die dagelijks in de buurt van dit pand aanwezig is, is het een levensgevaarlijke situatie. Behalve het feit dat het de omgeving ontsierd, kan het ook een levensgevaarlijke situatie gaan vormen voor voetgangers, aldus de bewoners. Wat precies gebouwd wordt is nog onbekend. 

Aandacht van de instanties

Een van de bewoners die in gesprek ging met de redactie van Dagblad Suriname roept alle instanties die zich bezighouden met de bouwactiviteiten in het district op, om de situatie nader te bekijken en een oordeel te vellen of de bouw van het pand door mag gaan.

Reactie districtscommissaris

Districtscommissaris Senrita Gobardhan is op de hoogte gesteld van het bouwsel en aan haar is ook meteen gevraagd door de redactie van Dagblad Suriname of er een geldige vergunninghouder is die daar bezig is met het bouwen en hoe het staat met het gevaar dat mogelijk kan ontstaan. 

Door drukke werkzaamheden heeft de burgermoeder vooralsnog niet gereageerd op de vragen, maar de bewoners worden hierover wel op de hoogte gesteld. De diverse organisaties die hiermee belast zijn, zullen benaderd worden over dit probleem.

GW

error: Kopiëren mag niet!