PFS dankbaar om helpende hand te bieden binnen gezinsrelaties van gedetineerden

In december heeft de organisatie Prison Fellowship Suriname, PFS, het jaarlijkse Angel Tree Project (ATP) uitgevoerd. Angel Tree is een programma van Prison Fellowship International en wordt sinds 2010 in Suriname uitgevoerd door PFS, door aan de gezinnen van de gedetineerden een basispakket levensmiddelen te verstrekken. 

ATP 2022

Uitgaande van de huidige economische crisis is sinds 2021 besloten om de levensmiddelen pakket om te zetten in waardebonnen. Hierdoor kunnen de gezinnen naar eigen behoefte hun inkopen doen. In 2021 is het de organisatie gelukt om een target van 100 gezinnen te bereiken. Dit is in 2022 ook gelukt. Vanwege de diversiteit in de nood en behoefte van de gezinnen was het de bedoeling om een target van SRD 1.000 per gezin te halen voor de waardebonnen. Helaas moest PFS het besluit nemen om de waardebonnen op SRD 500 te houden.

“Er zijn 100 gezinnen blij gemaakt en de geselecteerde bewoners moeten nog een sanitair pakket van ons ontvangen. Dit zal aan het eind van de maand januari plaatsvinden wanneer alle foto’s van de afgifte waardebonnen zijn uitgeprint en mee worden gestuurd naar de directie van de penitentiaire inrichtingen. Tevens zijn er mensen met een detentieverleden meegenomen die nog geen stabiel leven hebben opgebouwd, onder de noemer van ‘Sisters for Sisters’ en ‘Brothers for Brothers'”, aldus de organisatie. 

Verpakte nood nog steeds voelbaar

De organisatie geeft aan, dat zij dankbaar is om een helpende hand te mogen bieden in de verpakte nood binnen de vele gebroken gezinsrelaties van gedetineerden. In 2021 was de verpakte nood binnen de gezinnen van gedetineerden al erg voelbaar vanwege de economische situatie in het land. Het jaar 2022 heeft geen verlichting gebracht en voor velen is de situatie gewoon niet meer te dragen, zegt PFS.

“Schaamte, schande en teleurstelling zijn nu ook echt zichtbaar op de gezichten van de mensen, waardoor om hulp vragen moeilijk is. Maar ook situaties, waarbij een dierbare is komen te ontvallen, zijn in dit project op ons pad gekomen. Als organisatie zijn wij God dankbaar dat wij ook in de afgelopen periode bij de uitvoering van ons Angel Tree Project een klankbord mochten zijn, want achter de vele maskers probeert men zich nog sterk te houden achter een schaterende lach!”

Herstel is nog steeds van eminent belang

PFS blijft benadrukken, dat verzoening tijdens de detentieperiode van eminent belang is op weg naar herstel in de vele gebroken relaties, die zijn ontstaan in gezinnen en families. “Ons geloof en vertrouwen blijven wij in God stellen, die in staat is om een mensenhart te doen veranderen. Hoop is wat wij met ons Angel Tree Project (ATP) zichtbaar maken en brengen naar de huizen van de vele geselecteerde gevangenen. Het is meer dan ooit de tijd om de pijn en frustratie in gebed mee te nemen, daar waar de gezinnen nog steeds in trauma leven om hetgeen hun familielid hun heeft aangedaan!”

Voor het jaar 2023 wil PFS samen met het korpshoofd nagaan op welke manier zij doelgerichter kunnen werken aan het proces van verzoening en herstel vanuit de kant van de bewoner zelf in aanloop naar de uitvoering van het Angel Tree Project in december.

SK

error: Kopiëren mag niet!