Slotkoers CBvS noteert SRD 32,05 voor US-dollar

De stijgende trend van de wisselkoers lijkt aan te houden. Aan het eind van de week, gisteren vrijdagmiddag, noteerde de Centrale Bank van Suriname, CBvS, een slotkoers van SRD 32,05 voor de US-dollar en voor de Euro een slotkoers van SRD 32,56. 

Gedurende de loop van de dag lag de US-dollar koers hoger, namelijk SRD 32,21 om 10.00 uur en SRD 32,26 rond 12.30 uur. 

De girale koersen voor de US-dollar en de Euro sloten gisteren aan het einde van de week respectievelijk op SRD 32,24 en SRD 34. 

De koersnoteringen zijn belangrijk bij de berekening van onder andere de invoerrechten bij import van producten. Een stijging van de wisselkoers bij de CBvS betekent. dat er meer aan invoerrechten moet worden betaald door importeurs. Dit vindt uiteindelijk zijn weerslag in een stijging van de prijzen op de schappen in de winkels. 

Voor bedrijven brengt de instabiele koers alleen maar kommer en kwel. De bedrijfsvoering raakt in de war en de doorberekening van verhoogde kosten in de prijzen van hun producten zorgt voor omzetdaling. Met grote moeite houden ze hun bedrijven nog staande. De koers stabiliserende maatregelen die eind november vorig jaar door president Chandrikapersad Santokhi zijn aangekondigd, lijken de koers niet lang stabiel te kunnen houden. In de eerste weken van december stabiliseerde de koers van de US-dollar rond de SRD 31. Na de kerstdagen en het nieuwjaar begon de koers echter dagelijks steeds met een paar centjes omhoog te klimmen om gisteren te eindigen op SRD 32,05.

SS

error: Kopiëren mag niet!