Schoolbusvervoerders rijden maandag niet

Schoolbusvervoerders die voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur op verschillende routes zorgdragen voor vervoer van scholieren en studenten naar- en van school, zullen maandag niet rijden. 

De schoolvervoerders die aangesloten zijn bij de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) noemen als reden de late uitbetaling van hun gelden over de maand december. Normaal krijgen ze uiterlijk de 10e van de maand hun geld voor dienstverlening over de voorgaande maand uitbetaald. Gisteren, vrijdag 13 januari, was daarvan nog geen storting van de gelden te zien op hun bankrekening. De schoolbusvervoerders zeggen uit overmachtsituatie niet te kunnen rijden. 

December is een korte maand geweest, dus zullen ze bovendien ook minder uitbetaald krijgen. De overmachtsituatie waar de schoolbusvervoerders zich op beroepen, is het feit dat ze niet over de financiële middelen beschikken om brandstof te tanken voor hun bussen. Met de recente verhoging van de brandstofprijs zeggen ze ook meer kosten te maken om hun bussen van brandstof voorzien. 

De schoolbusvervoerders hopen dat ze hun geld over de vorige maand gauw uitbetaald krijgen, en daarmee alvast over weg kunnen opdat het schoolbustransport niet langer ontregeld raakt. 

Bushouders zeggen te beseffen dat schoolbustransport belangrijk is voor de voortgang van het onderwijsproces, doch zeggen dat door de overmachtsituatie ze niet zullen kunnen rijden.

SS  

error: Kopiëren mag niet!