Veel lof voor overleden psychiater en PCS-directeur Rudi Dwarkasing 

De uitvaart van Rudi Dwarkasing, Algemeen Directeur en psychiater bij het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), vond gisteren plaats. Hij overleed onlangs 60-jarige leeftijd aan boord van een KLM-vlucht van Zanderij naar Amsterdam.

De veelzijdige psychiater was enorm geliefd onder de medisch gemeenschap. De crematie vond plaats bij het Nationaal Uitvaartcentrum Shabier Ishaak te Uitkijk. Voorafgaand aan de uitvaart vond de rouwplechtigheid plaats in het Psychiatrisch Centrum Suriname aan de Letitia Vriesdelaan. 

De Vereniging van Medici in Suriname was een van de organisaties en instanties die de heer Dwarkasing herdacht in mooie woorden:

“Helaas, kwam er een abrupt einde aan onze tijd met jou, Rudy, een Psychiater van onschatbare waarde… een rots in de branding voor de Geestelijke Gezondheidszorg, een Collega en een trouwe vriend waarop wij altijd op konden steunen en op wie wij altijd konden rekenen. In onze gedachten zal je als een sterke en hardwerkende psychiater, behandelaar, collega, vriend, counterpart, adviseur en leermeester voort blijven leven. Wij hebben oprecht verdriet en zullen nimmer vergeten wat jij ons hebt gegeven.” 

Het PCS schrijft in een overlijdensbericht onder andere: “(…) Dankbaar blikken wij terug op een periode waarin Rudi met veel enthousiasme en toewijding zijn werkzaamheden binnen het Psychiatrisch Centrum Suriname heeft uitgevoerd. Wij verliezen in Rudi een gewaardeerde collega. Zijn inzet en collegialiteit zullen enorm gemist worden. (…)”

error: Kopiëren mag niet!