Rashied Doekhie: “Minister van Volksgezondheid, wat kunnen we nog meer van het MMC verwachten?”

Bewoners van Nickerie zijn niet te spreken over de behandeling in het Mungra Medisch Centrum, MMC. Hierover heeft de Nickerie kenner Rashied Doekhie in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname zijn mening geventileerd. 

Gezondheidszorg Nickerie is “total loss”

“Er is geen materiaal om bloedonderzoek te doen in het MMC. Patiënten zijn afhankelijk van Mylab. Als alle burgers van Nickerie naar het kleine Mylab bij dokter Baidjnath op de poli moeten gaan, weet u al wat ervan zal worden. Een opmerkelijke drukte en de mensen werken verschrikkelijk traag. Men zit vanaf 6 uur ’s morgens daar en men is om 09.30 uur nog niet geholpen. Oude, zieke mensen moeten nuchter prikken. Men houdt geen rekening met de mensen, dat ze medicijnen moeten innemen en dat kunnen ze niet, omdat ze nog moeten prikken. Men solt met de gezondheid van de mensen. Hoe komt het, dat er steeds een tekort is aan materialen in het Mungra Medisch Centrum? Het lijkt alsof ziek worden nu ook een luxe is geworden. Waar moet de arme, oude zieke mens terecht zodat men naar ze luistert?”, zegt een burger. 

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Veel burgers klagen over de manier waarop ze behandeld worden bij het MMC en de klachten komen ook terecht bij Rashied Doekhie, die zelf als directeur bij het Mungra Medisch Centrum heeft gewerkt. Hij gaat hierover in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname geeft het volgende aan: 

“Een kleine agressieve poes”

“Toen ik een maand terug de problemen van het Mungra Medisch Centrum aankaartte,  heeft de minister van Volksgezondheid als een kleine agressieve poes gereageerd op mijn mening.”

“Hij is toen plotseling naar Nickerie gerend om een ondeugdelijk verhaal te vertellen aan het ziek gemaakte volk van Nickerie. Vandaag de dag is het weer raak. Burgers klagen. Het is opmerkelijk, dat de problemen steeds groter blijven worden. De president graait wel 150.000 USD uit de kas van het volk voor vertier in India en het volk van Nickerie mag dood gaan. Zoveel beloftes over veranderingen die zouden moeten komen in het district, maar niemand die iets hiervan merkt. Dagelijks lijden arme, weerloze burgers. Het is vooral triest voor de senioren burgers die zich eerder in hebben gezet voor het land en volk op welke manier dan ook.”

“De minister zit maar te vertellen, dat er geen geld is. Minister pleur op, want je deugt voor geen cent”, zegt Doekhie tot slot.

GW

error: Kopiëren mag niet!