“Het innerlijk en uiterlijk onderhouden van het lichaam wordt veel moeilijker”

“Je lichaam bedekken lijkt door de jaren heen moeilijker te worden”, zegt een vrouw tegenover Dagblad Suriname. Zij was in het centrum van Paramaribo op zoek naar kleding voor haar zoontje en gaf aan dat alles voor hem, als voor haar, duur is geworden.

“Voor ondergoed voor dames en heren moet je veel uitgeven. Kleren voor jonge kinderen vind je al voor SRD 300 of SRD 400 en voor pasgeboren nog meer. Je hebt wel goedkope, maar die juist niet lang mee gaan,. Ik weet helemaal niet wat ik meer moet doen”, vraagt de vrouw zich af.

“Mijn jongen groeit en dat betekent dat ik vaak inkopen ga moeten doen om kleren voor hem te kopen. Een grotere maat kopen helpt wel, maar dat kan ook niet. Ook niet alle kleren zijn voor langdurig gebruik, na enkele wasbeurten kan je die ook weg doen. Dus ik weet het helemaal niet meer. Ik heb laatst maar net elf onderbroeken gekocht voor mij en mijn dochter en ik moest SRD 475 neertellen en dan heb ik nog niet eens haarproducten gekocht. Hoe red je het dan voor de resterende dingen?” 

Een andere vrouw zegt, dat zij het ook erg vind dat zij veel meer moeite moet doen. “Ik stond laatst bij de kassa met maar enkel pakjes en moest al SRD 1.625 neertellen.” Zij geeft aan, dat zij het gaat moeten doen, omdat zij het nu niet anders kan. Tweedehands is ook een optie, maar als je enkele prijzen vergelijk met tweedehands, dan koop je liever iets  nieuws. Ik dacht juist dat het makkelijker zou worden, maar het leven is moeilijker geworden. Ik hoop dat mensen nu wel bewust zijn van waarvoor zij gekozen hebben. Je buik vullen is moeilijk, het lichaam bedekken wordt nu ook moeilijk, en dan wil ik het niet hebben over voetbedekking en medicatie.”

TM

error: Kopiëren mag niet!