Ruth Belfor: “Vindt jouw anker”

In een gesprek met Dagblad Suriname zegt Ruth Belfor, Life Coach en Oplossingsgerichte therapeut tevens directrice van de organisatie Boldness2Conquer, dat zij heeft kunnen waarnemen, dat mensen tegenwoordig onder andere te kampen hebben met moeilijkheden, zoals wanhoop en stress. Zij merkt wel dat mensen hun best doen. “Ze zitten niet op lanti te wachten.” Maar, de situatie in het land, wanneer de prijzen van producten bijvoorbeeld iedere keer aangepast worden, kunnen de mensen best wel wanhopig maken, stelt Belfor. 

Hoe men een positieve instelling kan ontwikkelen

Aan Belfor is gevraagd, hoe mensen ondanks moeilijkheden toch een positieve instelling kunnen ontwikkelen en behouden. Hierop geeft zij aan, dat niet alleen in Suriname mensen het zwaar hebben, maar dat mensen overal ter wereld met veel dingen te kampen hebben. Het advies van Belfor is “vindt jouw anker.” “Iets dat je sterk maakt, iets dat je sterk houdt en iets dat je dagelijks hoop en kracht geeft om door te gaan.” 

Waar kan men terecht voor hulp?

Aan Belfor is verder gevraagd waar men terecht kan voor hulp als men het even niet meer ziet zitten. Hierop geeft zij aan, dat het altijd handig is om een persoon te hebben om naartoe te gaan. Maar, tegelijkertijd is het altijd veilig om een professional te hebben. “Er zijn counselors, coaches, therapeuten en psychologen in Suriname die je graag te woord staan. Al is het een keer per maand een afspraak boeken, alles puntsgewijs bespreken en oplossingsgericht met je begeleider daaraan gaan werken.”

Welke bijdrage levert Boldness2Conquer op het gebied van mentale gezondheid?

“Beschikbaar zijn, coaching, counseling, oplossingsgerichte therapie, zijn zaken die ik mensen aanbiedt, om ze te begeleiden naar hun eigen succes, geluk, geruststelling, dankbaarheid en innerlijke blijdschap.” Belfor zegt dat zij ook coaching doet op afstand. Men hoeft dus niet extra uit te geven om uit huis te gaan.  

“If you could reach out and try. Het is pijnlijk om hierover na te denken, vooral alles wat we hebben meegemaakt in de afgelopen periode. Mensen die zichzelf hebben beroofd van het leven of zichzelf en daarna ook anderen hebben beroofd van het leven, mensen die op de televisie komen en eronder lijden. Het is best wanhopig.”

“Toch zeg ik je bent kostbaar, ik heb je hier nodig. Je bent hier met een reden, je bent gewenst. En wanneer zaken niet gaan zoals dat je wil, denk aan je anker”, aldus Belfor.

SK

error: Kopiëren mag niet!