“Ook vruchten zijn nu een dure grap”

“Fruit gebruiken kan, maar dan uit je eigen tuin, als je het gaat kopen schrik je wel af van de prijzen”, zegt een vrouw op leeftijd tijdens een gesprek met Dagblad Suriname. “Je dacht juist je immuunsysteem te boosten door vruchten te kopen, maar beschadigt meer dan dat binnen enkele seconden”, benadrukt de vrouw. “Ik vraag me af welke spullen zij zo gebruiken voor de vruchten, dat zij het zo duur verkopen.” Niet alleen de vrouw op leeftijd geeft aan dat vruchten nu duur zijn, maar ook enkele andere burgers geven aan dat vruchten kopen nu ook een dure grap zijn. 

“Weet je, vroeger had je nog die oom of tante die een zak manja’s of kersen voor je bracht, maar nu zijn die ook spoorloos. Ik kreeg vroeger zelfs ook telefoontjes van familieleden om vruchten te halen, omdat ze teveel hadden, maar het lijkt alsof de verbinding nu heel slecht is geworden, vandaar dat het bellen ook niet meer kan”, zegt de vrouw.

“Voor een bosje manje, bijna half bedorven, betaal je al SRD 50 en voor goed uitziende SRD 75, sinaasappel is wel goedkoop, al voor SRD 35. Voor net maar vier bakovens betaal je nu ook SRD 20, zie dezelfde bacoven die SRD 0,50 was of zelfs gratis werd gegeven. Ke ziet niemand ook die gratis meer weggeeft. Alles is veranderd”, benadrukt de vrouw.

“Alles wordt letterlijk duurder, maar ja, door te klagen gaat niets goedkoop worden. Jij als burger gaat nu moeten kijken wat beter is. Uiteindelijk ga je zelf moeten planten, kweken en bakken om goedkoper uit te komen. Ik hoop dat de situatie verandert, maar meerdere titels voor mezelf ga ik wel moeten regelen”, zegt de vrouw.

TM

error: Kopiëren mag niet!