“In 2023 gaan wij harder moeten werken, ik ga geen grappen maken”

“De verkoop gaat houdt bijna in verschillende branches voet bij stuk. Zo ook de verkoop langs de straat en bij enkele kleine ondernemers. Maar, voor de maand januari kan niets extra verwacht worden”, zegt een standhouder tijdens een gesprek met een redacteur van Dagblad Suriname.

“Enkele groenten op de markt zijn al voor SRD 5 te vinden en dan nog is er geen sprake van een vlotte verkoop. Nu kan er alleen gekeken worden en hopen dat het de komende periode gaat”, aldus de standhouder. 

Een vrouw die illegaal meedoet met de verkoop, geeft aan dat zij een manier probeert te vinden om haar centjes te verdienen.  “Ik sta met mijn meisje mee te doen met de verkoop, omdat het ook niet anders kan. Nu de school ook begint, weet ik ook niet hoe zij dagelijks aan een broodje zal komen. Dus ik moet iets doen, maar ben nu bang dat als men mij van hier haalt, hoe ik het dan verder zal doen. Met iets in deze periode beginnen lijkt ook niet goed te zijn.” 

“De verkoop  is moeilijker geworden”, geven enkele andere standhouders en kleine ondernemers, die langs de straat verkopen, aan.  “Dit komt allemaal door de vele concurrenten. De meeste mensen die zonder inkomsten zaten door de situatie, hebben een uitweg gevonden om op zo een manier ook eerlijk te verdienen. Het beste leek als het ware om mee te doen met de verkoop langs de straat. Nu zie je heel veel mensen uiteindelijk groenten verkopen. Ook kleine ondernemers die pas een product hebben ontdekt of enkelen die wat willen starten. Hierdoor zie je soms meer dan tien strandjes met groente, fruit, kleding, wasmiddelen, keukenbenodigdheden en huisbenodigdheden. Daar heeft de klant genoeg keus te maken bij wie hij of zij boodschappen wil doen. Maar het loopt wel mis voor ons allen. De meeste van ons verkopen helemaal niet en door de hele dag te zitten met de spullen verlies je ook. Op een of andere manier probeert een ieder te overleven. Ik vind het wel heel knap, dat men in zo een korte tijd vooruit denkt om op een positieve manier te verdienen. Je ziet dat er geprobeerd wordt, maar er moeten meer opties gecreëerd worden. Wij leven pas aan het begin van het jaar 2023. Ik hoop dat het toch nog beter wordt.”

Een standhoudster die ook langs de straat verkoopt, zegt dat zij het heeft verwacht dat de verkoop zo slap zou zijn in januari. “Dit is mijn enige bron van inkomen en er zijn nog elf maanden te gaan, dus ik ga gewoon hard werken. In 2023  ga ik geen grappen maken, je merkt dat wij allen harder moeten werken om iets te bereiken.”

TM

error: Kopiëren mag niet!