Totale rentelasten TD veilingen SRD 2.2 miljard

De totale rentelasten van de Termijn Deposito (TD) veilingen zijn met de wekelijkse veiling van afgelopen woensdag gestegen naar SRD 2221 miljoen.  

De TD-veilingen zijn onderdeel van de Open Markt Operatie (OMO) van de Centrale Bank van Suriname met als doel om overtollige liquiditeiten in het bankensysteem af te romen teneinde een zekere basis- geldhoeveelheid in omloop te bewerkstelligen. Het uiteindelijke doel is om de inflatie omlaag te krijgen. 

De TD-veilingen zijn in juni 2021 geïntroduceerd, en het zijn de algemene banken die er aan mogen deelnemen. 

Afgelopen woensdag heeft voor het jaar 2023 de eerste wekelijkse TD-veiling plaatsgevonden. Er werden zoals gebruikelijk TD’s met drie looptijden geveild. Het totaal geveild bedrag (OMO-volume) bedroeg SRD 1.000 miljoen, verdeeld over SRD 600 miljoen voor de 1-weekse TD’s, SRD 300 miljoen voor de 1-maandse en SRD 100 miljoen voor de 3-maandse TD’s. Van de 1-weekse en 3-maandse TD’s zijn de volledige veiling bedragen toegewezen. Van de 1-maandse TD’s is een bedrag van SRD 69,5 miljoen toegewezen. De rente van de 1-weekse TD’s is uitgekomen op 75%, hetgeen ten opzichte van de vorige veiling een daling van 0,5 procentpunt betekent. 

De rente van de 1-maandse en 3 maandse TD’s zijn respectievelijk 77% en 78,9%.

SS

error: Kopiëren mag niet!