Poll: Burger lijkt zich ervan bewust dat Covid-19-pandemie nog niet voorbij is

Ondanks het feit dat in het straatbeeld nauwelijks nog mensen te zien zijn die een mondkapje dragen en er ook nauwelijks nog over gesproken wordt, is het Corona-virus – Covid-19 – niet verdwenen en gaat ook niet verdwijnen.

Veel mensen ervaren Covid-19 nu als een gewone griep. Maar, nog steeds worden dagelijks mensen met het virus besmet, nog steeds moeten mensen met Covid-19 in een ziekenhuis worden opgenomen, nog steeds belanden er mensen op de Intensive Care en nog steeds overlijden er mensen aan het virus, dat zijn intrede in Suriname deed in maart 2020 en heeft geleid tot vele zware, ingrijpende maatregelen van overheidswege in de strijd tegen dat virus.

Toch blijkt het overgrote deel van de samenleving zich ervan bewust te zijn dat Covid-19 nog steeds in het land aanwezig is. Die conclusie kan worden getrokken uit een poll op de website van Dagblad Suriname. In die poll werd lezers en volgers van Dagblad Suriname gevraagd of zij denken dat de Covid-19 pandemie voorbij is. Maar liefst 84 procent van de stemmers – dat zijn 570 van de in totaal 702 uitgebrachte stemmen – vinkte de optie ‘nee’ aan. 132 personen geloven dat de pandemie daadwerkelijk voorbij is (19%).

Kortom, de burger weet dus heel goed dat Covid-19 er nog is. Maar, desondanks zijn mondkapjes amper meer te zien. Het heeft er alle schijn van, dat velen in de samenleving Covid werkelijk nu zien als een gewone griep. En, tijdens griep periodes hoeven toch ook geen mondkapjes gedragen te worden, en tijdens griep periodes belanden er  toch ook mensen in het ziekenhuis?! Griep is ‘gewoon’ geworden. Het hoort ieder jaar bij het leven.

En zo wordt dus nu Covid kennelijk ook ervaren: het is een griep die er gewoon bijhoort, met of zonder mondkapje of 1.5 meter afstand. Suriname is beland in het nieuwe normaal.

PK

error: Kopiëren mag niet!