Taxichauffeur: “Nu rij je letterlijk om te tanken”

“Met de gestegen benzineprijs betwijfel ik het dat ik nog taxi zal rijden”, zegt Brayan. Hij rijdt al meer dan zes jaren taxi en geeft aan dat het het  afgelopen jaar heel slecht is gegaan.

“Je kon vroeger nog je winsten tellen, maar nu rij je letterlijk om te tanken of iets te kopen om te eten. Aan het eind draai jij op verlies en met de koets en de prijsstijging wordt het nog moeilijker.”

Brayan geeft aan, dat hij al ongeveer bij meer dan dertig bedrijven heeft gewerkt als taxichauffeur. “Ondanks dat een ieder zijn eigen prijzen heeft, geven de meeste klanten aan dat het niet te betalen is. Zolang de benzineprijs blijft stijgen ga je je prijs per rit ook moeten verhogen. Als je dat niet doet, dan heeft die rit helemaal geen zin.” Brayan zegt verder, dat hij aan het twijfelen is of hij nog taxi zal rijden.

“Ik kom letterlijk niet uit. Ik kon eerder zeggen, dat ik schoon SRD 3.000 of meer dan dat zelf maakte, maar nu zie ik het niet zitten. Zolang je op de post bent en een klant naar je toe komt, is de eerste vraag, hoeveel vraag je naar zo een plaats en als je het tarief aangeeft, zeggen ze dat het te duur is. En als je aangeeft dat je met een meter rijdt en niet zeker bent, dan willen zij ook niet rijden, dan zit je aan het eind ook zonder een rit. Ik weet helemaal niet van hoe ik het nu moet doen. Door de jaren heen heb ik ook naar een baan gezocht tijdens het rijden van taxi en ik heb tot nu toe geen betere baan, of laat ik zeggen, een betaalbare baan kunnen vinden. Naast het rijden van taxi verkoop ik ook enkele spullen, waaronder kleren, schoenen, tassen en speelgoed. Maar aan het eind loopt dat ook niet, je hebt momenten waarop ik bestellingen krijg en momenten dat ik helemaal geen klanten heb, dus hoe overleef ik het dan in 2023? Zelfs inkopen doen voor het huishouden gaat moeilijk. Ik hoop dat er een betere oplossing komt. Precies hoe klanten het moeilijk hebben, hebben wij het als taxichauffeur ook moeilijk”, aldus Brayan. 

TM

error: Kopiëren mag niet!