August van Kallen de populairste Moengonees is heengegaan

“De gepensioneerden van Suralco zijn aangeslagen door het heengaan van de Suralconier Agust van Kallen, die in het bauxietdorp Moengo bekend staat als Looking Back. Iwan was tijdens de gloriedagen van Suralco de populairste Moengonees. Stond goed aangeschreven bij familie, vrienden, collega’s en werkgever. Zijn maatschappelijke betrokkenheid in Moengo is na het ophouden van de bedrijfsactiviteiten doorgegaan”, aldus de heer Iwan Lynch.

Stervoetballer

“August, de beste voetballer van Moengo, maakte furore bij de voetbalvereniging ESCO. De vlotte prater werd op handen gedragen Zijn moeder, de mascotte van de club, was zijn grootste supporter. Voor, tijdens en na wedstrijden zweepte zij het voetbal minnend publiek op met haar vrolijke pasjes en commentaren.”

Strijder

“Van Kallen behoorde tot een van de eersten, die opkwam voor de belangen van de gepensioneerden. Het is jammer dat de strijder tegen onrecht tijdens zijn leven, werkgever Suralco niet overstag heeft zien gaan. De werkgever blijft dwarszitten en weigert haar SRD/US$-standpunt te herzien. Van Kallen heeft de uitputtingsstrijd van Suralco niet overleefd.”

HD

error: Kopiëren mag niet!