Leden Koöperatie van Groenteverbouwers Van Pettenpolder merken onregelmatigheden bij bestuur

Op basis van onregelmatigheden die zich voordoen binnen het bestuur van de Koöperatie van Groenteverbouwers (KGVP) van de Van Pettenpolder, Nickerie, hebben leden besloten een verzoek in te dienen voor een algemene ledenvergadering

Belofte maakt schuld

Het KGVP is een coöperatie voor groenteboeren, die momenteel onder leiding van Khedoe N. staat. Leden, die groenteboeren zijn, zijn diep teleurgesteld in het huidig bestuur. De beloftes die gedaan zijn door het bestuur lijken nu allemaal loze beloftes te zijn geweest.

‘Friends and family’

De onregelmatigheden in het bestuur van de KGVP die aangepakt moeten worden, zijn de reden dat de leden zich nog meer geërgerd hebben aan de wijze van aanpak van het bestuur. De leden hebben middels betrouwbare bronnen vernomen, dat er handelingen worden verricht door leden in het bestuur. Zo is er opgemerkt middels harde feiten dat percelen aan derden worden verkocht, terwijl die geen lid van de coöperatie zijn.

Dit heeft ervoor gezorgd, dat de aanvraag is gekomen voor een ledenvergadering om het financieel verslag te kunnen krijgen, om verder te weten wat de financiële stand van zaken is. De leden vinden, dat het ook belangrijk dat er een lijst bij moet zijn van alle verkochte percelen.

Gevolgen onrechtmatige handelingen bestuur

De leden zijn van mening, dat er in strijd wordt gehandeld met de statuten van de coöperatie en dat dit ervoor kan zorgen dat er rechtsgevolgen kunnen volgen uit deze onrechtmatige handelingen die zijn gepleegd door het bestuur.

De redactie heeft deze beschuldigingen aan de voorzitter van de KGVP, de heer Khedoe, voorgelegd, en hij geeft te kennen dat er tot op dit moment totaal geen sprake van onregelmatigheden is en hij zegt afsluitend in het interview, dat het bestuur handelt volgens de statuten.

GW 

error: Kopiëren mag niet!