“Alles stijgt, maar mijn bloeddruk moet niet stijgen”

“Zolang de koers stijgt dan begint alles te stijgen, maar mijn bloeddruk moet niet stijgen”, zegt Hendrik. Hij is op een bepaalde leeftijd en geeft aan dat hij het jaar heel rustig wil doorbrengen. “Ik weet niet hoelang ik hier op aarde heb, maar ik probeer het beste ervan te maken. Alle ellende en stress in het dagelijks leven werken wel op mij in, maar ik probeer er even niet aan te denken. Ik probeer mezelf op een of andere manier toch kalm te houden”, benadrukt Hendrik.

Hij geeft aan, dat hij dagelijks een wandeling in zijn omgeving doet met een goede vriend of vaak damt. “De trend van een biertje pakken is niet meer voor mij, wij proberen het gezond te houden. Ik vind het wel jammer dat wij als oudjes niet echt kunnen genieten in het land. Alles heeft een prijs. Als je een leuke trip wilt maken moet je veel neertellen  en er worden ook niet meer, net als vroeger, tripjes of leuke activiteiten houden voor ons. Ik vind het leuk dat men ons gedenkt met de kerstdagen of oud of nieuw, maar tot zo ver ik weet proberen wij het hele jaar te overleven, wij leven niet alleen op speciale dagen. Ik stel het zeer op prijs, dat mensen die alleen zijn in de bloemetjes worden gezet, maar waarom maar voor één moment? Ik probeer het daarom voor mijzelf leuk te houden”, zegt hendrik. 

“Het zou misschien goed zijn als men toch investeert om iets voor de oudjes te bouwen. Een speciaal gebouw of park waar oudjes een leuke tijd kunnen hebben en toch nog het beste van het leven kunnen maken.” 

Een vrouw van ook een bepaalde leeftijd, geeft aan dat zij dagelijks haar zaken zelf probeert te doen. Haar kinderen zijn volwassen, maar ze lastig vallen wil zij helemaal niet. “Zolang ik kan lopen en mijn handen kan gebruiken probeer ik alles zelf te doen.” Door koekjes en zuurgoed te maken verdient ze toch wat centjes. “Ik hou mij op zo een manier bezig, het is leuk wanneer kinderen bij mij komen en vragen, oma heeft u nog van die lekkere koekjes of ijsjes. Op zo’n manier ontstress ik me van alle ellende daar buiten. Wij leven nu in een nieuw jaar en ik hoop dat men een beetje anders gaat denken. Werken is belangrijk, maar denk ook aan je gezondheid en de mensen naast je”, benadrukt de vrouw.

“Als je ouder bent is het te laat om leuke dingen te doen, dus probeer nu ook van alle momenten te genieten, ook al is het financieel moeilijk.”

TM

error: Kopiëren mag niet!