Poll: Prijsverhogingen producten veranderen koopgedrag burger

Zo langzamerhand wordt de doorsnee burger doodmoe van al het gedoe rond de ad hoc, a la dol, prijsverhogingen van producten en diensten. De ene dag kost een product in een supermarkt nog dit, de volgende dag blijkt datzelfde product dat te kosten. 

De burger heeft het terechte gevoel dat winkeliers maar wat doen. En dan nu nog de invoering van BTW, waar de doorsnee burger ook weinig van begrijpt. Maar, winkeliers begrijpen dat maar wat goed…… de BTW was amper ingevoerd of de prijzen van producten vlogen de lucht in, ook van benzine aan de pomp. Bijna dagelijks worden burgers nu geconfronteerd met prijsverhogingen, die naar zeggen van winkeliers, het gevolg zijn van de BTW-invoering.

De zogenoemde basisgoederen zouden gevrijwaard moeten zijn van BTW, maar geconstateerd wordt al dat ook diverse basisproducten gewoon in prijs zijn verhoogd. Het is een en al chaos en de burger is voor de zoveelste keer de dupe. Het leven wordt er niet gemakkelijker op, de financiële druk wordt groter en groter, zwaarder en zwaarder.

De prijsverhogingen hebben het koopgedrag van burgers veranderd. Dat blijkt uit een poll op de website van Dagblad Suriname. In die poll werd de vraag gesteld ‘heeft u uw boodschappen gewoontes veranderd vanwege de prijsverhogingen?’.

Van de 696 personen die de poll hebben ingevuld, hebben 582 personen de optie ‘ja’ aangevinkt (84 procent) en slechts 114 mensen (16 procent) geven aan dat hun boodschappen niet worden aangepast vanwege de prijsverhogingen.

Duidelijk is, dat de samenleving gedwongen is om het koopgedrag aan te passen vanwege de alsmaar stijgende prijzen van producten. Natuurlijk vragen velen zich af wanneer er nu eens eindelijk een einde gaat komen aan de – nauwelijks nog uit te leggen – prijsverhogingen van producten en diensten. Het leven voor de burger in algemene zin wordt praktisch onmogelijk gemaakt.

Het door de regering uitgesproken licht aan het einde van tunnel, is voor de doorsnee burger nog verre van zichtbaar… voor hem en haar is het einde van de tunnel nog steeds gitzwart.

PK

error: Kopiëren mag niet!