Twee 50’ers opgepakt verdacht van inbraak in en diefstal kleding uit winkel

Agenten van het politiebureau Centrum Paramaribo hebben op maandag 2 januari de twee bekenden van de politie, D.B. (57) en M.R. (56) voor diefstal van onder andere kleding uit een winkel aangehouden.

Dit duo wordt ervan verdacht op zaterdag 31 december uit een winkelpand aan de Steenbakkerijstraat kledingstukken te hebben gestolen. De eigenaar van het winkelpand deed van deze diefstal aangifte bij de politie. Volgens hem had hij op 31 december zijn winkelzaak in verband met de jaarafsluiting omstreeks 12.00 uur ‘s middags gesloten. 

Toen hij op maandag 2 januari naar zijn winkel ging, constateerde hij dat er was ingebroken en dat onverlaten een hoeveelheid kledingstukken hadden weggenomen. De man had op 5 december ook al aangifte gedaan toen onbekenden in zijn zaak hadden ingebroken en er vandoor gingen met drie airco units, koperen buizen, stroomkabel, kledingstukken en tassen.

Een oplettende burger stelde de politie op 2 januari telefonisch in kennis, dat hij twee mannen met grote zakken kledingstukken zag lopen en deze naar een leegstaand perceel brachten. De politie deed direct de locatie aan voor onderzoek en op de twee verdachten werden de kledingstukken aangetroffen en inbeslaggenomen. Bij de aanhouding van M.R. werd ook een tas in beslag genomen die van de diefstal van 5 december afkomstig bleek te zijn. 

De beide verdachten, die bekenden van de politie zijn, werden overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!