Drs. Dew Sharman geëerd met de PBSA Award door president van India

De vicevoorziter van de de Nationale Assemblee, DNA, drs. Dew Sharman, is genomineerd om de Pravasi Bharatiya Samman Award (PBSA) in ontvangst te nemen van de H.E. Droupadi Murmu, de president van India. De prijs zal aan hem worden uitgereikt tijdens de 17e Pravasi Bharatiya Divas-conventie die wordt gehouden van 8-10 januari in Indore, Madhya Pradesh, India. 

Hij zal samen met de presidentiële delegatie reizen naar India, maar zijn kosten worden door de Indiase overheid gedekt. Zijn nominatie komt in de categorie “Community Welfare”.

De Pravasi Bharatiya Samman Award (PBSA) is de hoogste onderscheiding die wordt toegekend aan overzeese Indiërs. PBSA wordt verleend door de president van India als onderdeel van de Pravasi Bharatiya Divas-conventie aan niet-ingezeten Indiërs, personen van Indiase afkomst of een organisatie/stichting die is opgericht en wordt geleid door niet-ingezeten Indiërs of personen van Indiase afkomst als erkenning van hun prestaties, zowel in India als in het land van verblijf. 

Ook de Guyanese president Irfaan Ali is dit jaar genomineerd om de PBSA award in ontvangst te mogen nemen. Tussen 2003 en 2021 is deze award aan ongeveer 270 personen en organisaties uitgereikt. President Chandrikapersad Santokhi mocht deze award vorig jaar in ontvangst nemen en in 2009 had toenmalig vicepresident Ramdien Sardjoe hem ook ontvangen. 

Door de jaren heen mochten uit de regio diverse personen deze onderscheiding in ontvangst nemen, waaronder de voormalige Guyanese presidenten Bharrat Jagdeo en Donald Ramoutar, de premiers Basdeo Panday en Kamala Bissesar van Trinidad en Eugene Rhuggenaath, die tussen 2017 en 2021 premier van Curaçao was. 

Ook de bekende Surinaams Nederlandse dichter en oud-wethouder van Den Haag, Rabin Baldewsingh, mocht in 2014 de onderscheiding in ontvangst nemen.

error: Kopiëren mag niet!