Promarman.com blikt terug op een succesvol jaar, het gaat om “Sranan sani”

Voor artiesten is promotie een belangrijk onderdeel om te bouwen  aan hun bekendheid, want zonder bekendheid heb je geen fans en zonder fans geen inkomsten. Tegenwoordig besteden de meeste artiesten daarom het promotiewerk uit. In Suriname kennen we de gedreven promotor Fabian Sijmor oftewel Promarman.com. Als promotor past hij steeds nieuwe strategieën toe om artiesten bekendheid te geven. Ook in 2022 is hij niet onopgemerkt gebleven.  

Promarman.com blikt tevreden terug op 2022. Hij geeft aan dat het een heel succesvol jaar is geweest. “Ondanks de economische situatie hebben wij ons best gedaan, omdat wij niet kijken naar wat niet kan, maar hoe het wel kan. We zijn meer dan tevreden”, geeft de promotor aan. Hij benadrukt dat de doelen zijn gehaald, maar dat er steeds meer bij komen. “We blijven werken en leren.” De samenwerking met de artiesten is heel goed geweest. Het stemt Promarman.com goed dat steeds meer artiesten hen benaderen zowel nationaal als internationaal. “Het geeft een boost aan ons bedrijf en voor mij als promotor om door te gaan”, merkt hij op. 

In de portefeuille van de promotor komt ook een reeks nieuwe buitenlandse artiesten voor. Met hen onderhoudt hij de communicatie vooral via social media. “Als bedrijf gaan wij vaak naar het buitenland en daar doen wij de face to face gesprekken. Wij gaan niet per se voor promoties naar het buitenland, maar meer voor de ontmoeting met de artiesten”, legt Promarman.com uit. Dit jaar is hij naar Zwitserland geweest om de releaseparty van een van de artiesten voor wie Promarman.com de promotie heeft mogen doen. Onder de vele promoties van artiesten, heeft Pinas Emanuel met het nummer “Mi o tang lobi yu” het best gescoord voor dit jaar. Alle artiesten hebben de meerwaarde van Promarman.com in hun promotie mogen ervaren. 

Het promotiebedrijf heeft zeker een groei gemerkt. Een voorbeeld daarvan is het opzetten van de barber sessie samen met D&F Entertainment, om zo de artiesten een platform te bieden voor het filmen van professionele live content voor social media. Met AmbamOkasi is de zakelijke relatie ook sterker geworden in de entertainment branche. Het doel van Promarman.com is om de promotie zo breed als mogelijk te brengen naar de klanten toe. Zo wordt veel meer publiek bereikt, waardoor de artiesten meer populariteit genieten. 

Promarman.com geeft verder aan, dat er zeker meer mensen zijn bereikt. “Vanwege Covid-19 hebben we in 2021 een totaal aantal van 14 nummers gepromoot. In 2019, waren dat 20 en in 2022 zijn het 23 nummers. Dus we blijven groeien”, stelt de promotor. Hij merkt verder op dat er continu wordt gewerkt om progressie te halen. “Wat we zeker heel goed hebben gedaan, is het blijven sleutelen aan het product die wij leveren, omdat wij gaan voor perfectie in ons vak”, aldus Promarman.com. 

De vooruitzichten voor 2023 zijn om meer nummers te mogen promoten en natuurlijk nieuwe artiesten en kleine ondernemers te begeleiden naar grotere hoogtes. Verder staat het bedrijf altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Promarman.com vindt het belangrijk dat Surinaamse artiesten de nodige waardering krijgen. Het gaat om het beter waarderen van het Surinaams product.

Sijmor is van mening dat de Surinaamse media meer bekendheid moeten geven aan de eigen talenten. Het gaat tenslotte om “Sranan sani”. Het lukt al aardig, maar het kan beter.

error: Kopiëren mag niet!