“De nood en behoefte zijn heel erg groot”

De organisatie Prison Fellowship Suriname (PFS), die zich inzet voor gedetineerden, ex-gedetineerden en hun gezinnen, heeft in september het schooltassenproject uitgevoerd. Dit project is een activiteit dat als compensatie is geïntroduceerd toen de Covid-19 pandemie haar intrede in Suriname deed in maart 2020. Voorheen werden reguliere activiteiten voor de kinderen gehouden, zoals de bekende ‘Happy Kids Fellowship’. 

Om het schooltassenproject te ondersteunen werd een bijdrage aan de samenleving gevraagd van SRD 750 of 30 euro. Elk jaar wordt een target van 100 kinderen nagestreefd. Ook dit jaar is het voor PFS een grote uitdaging geweest om dit schooltassenproject uit te voeren. Vanwege de voorzichtigheid is nog geen aanvang gemaakt met de reguliere kinderprojecten. Het streven is om in 2023 weer te starten hiermee, geeft de organisatie aan.

“In een wegkwijnende wereld waarin geloof, hoop en liefde schaarser beginnen te worden, is het van eminent belang om deze kernwaarden meer dan ooit zichtbaar te maken. Als organisatie verheugt het ons steeds om te mogen horen hoe onze partners en vrijwilligers reageren bij de uitvoering van onze projecten, zo ook binnen dit project. Vanaf het bellen voor de verificatie van de juiste adressen kan een verlichting gehoord worden in de stemmen van vele mensen die wij hebben bereikt. De druk voor de aanschaf van schoolspullen hebben wij kunnen verlichten, maar bovenal het luisterend oor dat wij konden aanbieden heeft als klankbord kunnen fungeren voor hun verdriet. Ook dit jaar hebben wij gesprekken moeten aanhoren waar moeders een traantje moesten wegpinken.”

“Onze teams die op huisbezoeken zijn geweest hebben ook hun eigen ervaringen opgedaan; van het wachten op de gezinnen die dwars door een occupatiegebied moesten komen tot aan het verstrekken van tassen aan kinderen die met meerdere gezinnen en kinderen onder één dak verblijven. Soms waren het drie tot vier gezinnen. De nood en behoefte zijn heel erg groot. Wij vragen hiervoor bijzonder gebed!”

Als target voor 2022 had de organisatie gesteld honderd schooltassen, gevuld met de nodige schoolspullen, te doneren. Vanuit de penitentiaire inrichtingen kwamen er meerdere registraties binnen, waardoor zij de nazorggezinnen moesten parkeren. Uiteindelijk is het PFS gelukt op 104 tassen te komen! 

“Een bijzondere dank aan het korpshoofd van het Korps Penitentiaire Ambtenaren voor de goede samenwerking met haar directie van de gevangenissen. Daarnaast ook dank aan onze trouwe partners binnen het bedrijfsleven, die ons ondersteunen en hun bijdrage blijven leveren. Ook aan de vele donateurs en sponsors die hebben gegeven aan dit mooi stuk werk binnen Gods Koninkrijk, geven wij onze dank. En tot slot onze trouwe vrijwilligers die hun tijd hebben gegeven in de vele huisbezoeken! Laten wij samen onze Heer danken voor de liefdevolle bereidwilligheid van ons allen!”, aldus PFS.

SK

error: Kopiëren mag niet!