Districtscommissaris Josta Lewis komt gemeenschap tegemoet met leuke geschenken

Voor de bewoners van het ressort Kabalebo was het zoals op vele andere plekken in Suriname, een heel zwaar jaar. Ondanks alles heeft districtscommissaris Josta Lewis met man en macht geprobeerd het bestuur van het ressort zo goed als mogelijk draaiende te houden.

Gerealiseerde projecten

De burgermoeder heeft veel van hetgeen dat ze wilde realiseren ook gerealiseerd, en gaat in het nieuwe jaar door met het realiseren van de rest van de zaken die niet gerealiseerd konden worden in 2022. Gezien de economische situatie en alle andere factoren, vonden activiteiten ietwat langzamer dan gepland plaats, maar het belangrijkste van alles is dat de beloftes die werden gemaakt door de burgermoeder in verschillende interviews met de redactie, uiteindelijk toch waar gemaakt werden.

Geschenken aan sociaal zwakkeren

Ook in het ressort Kabalebo wonen minder draagkrachtigen die het jaar niet zo feestelijk als anderen af zouden kunnen sluiten. De districtscommissaris brengt hierin een opmerkelijke verandering. Uit eigen zak werd door Josta Lewis aan tientallen burgers die behoeftig waren een pakketje verstrekt om de feestelijke dagen van het jaar toch leuk af te sluiten. In gesprek met de redactie van Dagblad Suriname is dit door de burgermoeder bevestigd. Het personeel van het Commissariaat Sipaliwini- Kabalebo kreeg ook een kerstpakket van de districtscommissaris.

De districtscommissaris heeft samen met de kerstman persoonlijk kerstbroden, chocolade en andere snoepjes en speelgoed uitgedeeld in het bestuursressort Kabalebo. De gemeenschap is heel blij met het gebaar van de districtscommissaris naar de gemeenschap toe. De districtscommissaris wenst iedereen een fijne jaarwisseling toe.

Geven doet leven

Op de vraag van de redactie of er mede financiers zijn geweest voor dit geweldig project, geeft de burgermoeder het volgend te kennen: “Een mooi gebaar in mijn bestuursressort naar de sociaal zwakkeren toe doet mij als burgermoeder goed. Niet een ieder kan het zich permitteren om een kerstbrood of iets lekkers te kopen. De blijde gezichten bij het krijgen van een geschenk spreken voor zich. Dit alles heb ik op mijn eentje gedaan, zonder steun van derden.”

Het gebaar is goed ontvangen door burgers van dit gebied. De burgers geven in gesprek met de redactie te kennen, dat ze ernaar uitkijken dat hun ressort blijft groeien en vele hogere hoogtes bereikt in het nabije nieuwe jaar.

GW

error: Kopiëren mag niet!