Poll: Burger vindt dat regering te weinig voor het volk doet

Het is zo langzamerhand toch wel duidelijk geworden, dat de samenleving niet echt tevreden is met het door de regering Santokhi-Brunswijk gevoerde beleid en wat zij doet om de burgers enigszins financieel wat tegemoet te komen om iedere maand de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. En, dan zijn de woorden ‘niet echt tevreden’ mild, want feitelijk is men helemaal niet tevreden en dat is niet raad met de welhaast dagelijks a la dol stijgende prijzen van producten in winkels en supermarkten, bij de snesi om de hoek, en van diensten.

De regering heeft nu en dan wat uitkeringen verhoogd en bepaalde groepen in de samenleving een eenmalige extra uitkering beloofd. Maar, dat alles zet geen zoden aan de dijk, zolang prijzen maar blijven stijgen en de koers niet tot nauwelijks onder controle kan worden gehouden door de financieel verantwoordelijke autoriteiten.

Dagblad Suriname plaatst wekelijks diverse polls, op haar website om enig inzicht te krijgen in de gevoelens die vandaag de dag overheersen in de samenleving – onder haar lezers en volgers – over allerlei issues en onderwerpen. En uit de uitkomsten van die polls kan de conclusie worden getrokken dat het volk werkelijk pinaart en dat velen gedwongen worden te hosselen om toch wat lekkers op tafel te kunnen zetten. Maar, het leven is zwaar voor de doorsnee burger, de stress en spanning nemen dagelijks toe. Voor velen werd het een donkere, gitzwarte kerst en de jaarwisseling zal ook sober overgaan van 2022 naar 2023.

In een meest recente poll werd door Dagblad Suriname aan haar lezers en volgers de vraag gesteld ‘denkt u dat de huidige regering de goede kant opgaat om de bevolking van het land ten goede te komen?’.  Met andere woorden, bent u tevreden met wat de regering voor het volk doet.

Van de 760 personen die op de poll hebben gereageerd, heeft 68 procent (513 stemmen) de optie ‘nee’ aangevinkt en 247 mensen hebben voor de optie ‘ja’ gekozen. Dus 33 procent is de mening toegedaan, dat de regering wel ‘de goede kant opgaat’ en dat is toch nog een behoorlijk percentage. Niet iedereen vindt dus dat de regering niet haar best doet om het volk tegemoet te komen. En, die iedereen zijn de mensen die kennelijk zich realiseren en die beseffen waar de oorzaak, de basis, de veroorzaker, van de ernstige financieel-economische crisis en de forse schuldenlast waarmee de huidige regering meteen na haar aantreden werd opgezadeld liggen. Die oorzaak ligt niet bij de regering Santokhi-Brunswijk, die oorzaak ligt bij de twee vorige achtereenvolgende regeringen.

De regering Santokhi-Brunswijk kan geen handen met ijzer breken, werkt hard om uit de schuldencrisis te geraken en dat kan helaas niet gerealiseerd worden van de ene op de andere dag. Dat vergt veel tijd, energie, consultaties, vergaderingen, zoom-meetings, etcetera met allerlei – internationale – financiële organisaties en instellingen en overheden. Dat is een traag en stroperig proces, maar zoetjesaan klautert de regering uit de put en gloort er licht aan de horizon. Maar, tot dat licht is bereikt. wordt nog wel het nodige van de samenleving gevraagd eg gevergd: geduld en opoffering, hoe zwaar en moeilijk ook.

PK

error: Kopiëren mag niet!