INGEZONDEN: 2023 voorspelt niet veel goeds – “Het ergste moet nog komen”

Velen in de samenleving zijn de mening toegedaan dat gezien de situatie in het land, het nieuwe jaar niet veel goeds met zich zal meebrengen. Loop je in de binnenstad, dan merk je de breedvoerige discussies tussen diverse groepen. “Het ergste moet nog komen”, zegt Merrill, “maar ik hoor de president niets daarover zeggen”. 

In de Kathedrale Basiliek werd zoals elk jaar met kerst een kerstdienst gehouden waar president Chandrikapersad Santokhi ook was samen met First Lady Mellisa Santokhi. Daar verklaarde hij  dat het in Suriname goed zal gaan. “We zijn al uit het diepe dal en we klimmen nu naar de fase van stabiliteit. Hij heeft het vertrouwen en geloof dat het ons goed zal gaan.”

Volgens Merrill verkondigt de president alleen maar nonsens. “De koers is van SRD 7.75 naar SRD 31 gedevalueerd, ongeveer met 400 procent dus. De prijzen zijn met 1.200 procent gestegen en dat  in 2,5 jaar tijd. Suriname zit in zo’n diep dal, dat er geen uitzicht meer is”, zegt deze burger. 

Volgens Merrill is de president telkens maar bezig de waarheid te verdraaien, omdat er letterlijk niets veranderd is in de situatie. “Of bedoelt hij, dat het heel goed gaat met zijn vriendenkring en familie? Niet te geloven dat ik op deze regering heb gestemd. Het gevoel bekruipt me dat ik één groep rovers heb ingeruild voor een ander groep rovers. Enige verschil is de partij, maar je hoort dezelfde poppenkast verhaaltjes.”

Tenslotte is bekendgemaakt dat de president in de eerste week van januari vertrekt naar India voor een internationale bijeenkomst van 8 tot 12 januari in Indore. “Dat is het enige dat deze president goed kan doen en dat is op reis gaan”, zegt Merrill. “Per slot zal ook deze reis niets opleveren, omdat wij geen enkel zinnige input of bijdrage leveren aan deze evenementen. Het volk weet nu al niet wat en waarover onze regering gaat praten. Het zal weer dat verhaaltje zijn van Suriname heeft olie en gas”, aldus Merrill. 

Merrill B.C.

error: Kopiëren mag niet!