“Nu al stress en ellende, hoe zal het dan zijn in 2023?”

“Ik ervaar nu meer stress en ellende, dan,  hoe staat het voor het jaar 2023?”, vraagt een vrouw zich af in gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname. Ze las dinsdag 27 december over de verhoging van enkele prijzen in de winkel en was even verbaasd.

“Het jaar 2023 is er nog niet, maar nu al heb je al een verhoging van de prijs van melk en andere nodige zaken. Kun je je voorstellen dat een kilo ui zelfs SRD 50 is? Zo erg, je hebt natuurlijk mensen die het zich wel kunnen permitteren of missen, maar ik niet. Melk is met SRD 10 verhoogd, dat is een dubbele verhoging, nu is een liter te verkrijgen voor SRD 27,50.  Ik besloot van blikmelk over te stappen naar pakken melk en dan krijg je dit ook er bij. Het is aan de ene kant nog goedkoop, vergeleken met die blikjes melk, maar dagelijks 3 tot 4 pak kopen, dan kom je toch op veel uit. Hoe staat dat dan voor een maand? Ik dacht juist dat ik de  jaarwisseling rustig door zou brengen, maar nu heb ik meer stress.”

“Ik weet echt niet waarom mensen klagen”, zegt een man. “Ik begrijp dat er velen zijn die bepaalde dingen niet meer kunnen kopen of niet meer kunnen leven als hoe zij gewend waren, maar over het algemeen zie je dat helemaal niet. Men feest, gaat naar feesten en geniet. Het is niet mijn geld en ook niet mijn belang, maar op zo een manier wordt het dan verpest voor een ander. Als men die SRD 50, 75 of meer dan SRD 100 voor een blik bier of fles kan neertellen in een dag en per week vijf tot twintig keren een kan kopen dan gaan de prijzen van andere dingen automatisch omhoog. Een ander deel kan het, maar je hebt wel velen die het werkelijk niet aan kunnen en voor hen is het nu verpest. Als man geniet ik ook van mijn bier of dingen waarvan ik hou.”

“Ik werk niet voor mijn straf, maar ik kan wel prioriteiten stellen. Men leeft voor vandaag en weet niet voor morgen. Het enige wat ik kan zeggen of adviseren aan de mensen die het werkelijk voelen is, blijf het volhouden, geloof in jezelf en blijf hard werken. Je ziet dat anderen niet meer kunnen leven, dus leef voor jezelf en je gezin of de mensen die je lief hebt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!