“Door samen een vuist te maken overbruggen wij alles”

“Het jaar was niet goed begonnen, maar ik merk dat de jaarwisseling deels wel goed zal aflopen”, zegt een standhouder in de Centrale Markt van Paramaribo tegenover de redactie van Dagblad Suriname.

“Niet alleen de standhouders, maar ook enkele winkeliers in het centrum hadden gisteren een aanloop. Het is druk, maar alweer niet zo druk dat je niet kan lopen, ik ben blij dat ik kan verkopen en heb na een lange tijd zo een drukte weer gezien”, zegt een winkelier.

“Ondanks dat ik acties heb, zag je geen klanten. Je had wel enkelen ertussen, maar nu zie je toch een drukte. Maar, dat geeft al aan hoe het zit op financieel gebied. Kerst is voorbij en nu volg de jaarwisseling. Veel mensen komen al kijken en of hun inkopen doen daarvoor”, zegt een andere standhouder.

“Het hele jaar door heb ik hard mijn best gedaan en dan nog gaat het moeilijk. Na zoveel gehuil en gepraat worden wij als burgers toch niet gehoord. Dus het enige wat wij als hardwerkenden of burgers kunnen doen is er voor elkaar zijn. Ja dat gaat moeilijk door de financiële situatie, maar wij moeten het proberen. Ik weet niet wat het jaar 2023 met zich mee gaat brengen, maar ik hoop dat de samenwerking tussen de burgers of laat ik zeggen de band sterker wordt. Nu zijn wij wel een, maar het gevoel vaagt weg en dat moet weer opgewekt worden. Door samen een vuist te maken overbruggen wij alles”, aldus de standhouder. 

“Het centrum ziet mij niet vaak, omdat ik heel ver woon”, zegt  een vrouw die vanuit het binnenland is gekomen om inkopen te komen doen met haar zuster in het centrum van Paramaribo. “Ik probeer spullen voor mij en mijn gezin te kopen, zodat het centrum mij een maand tot drie mij niet meer ziet. Je geeft geen een cent uit voor vervoerskosten, dus je gaat moeten komen als het belangrijk of dringend is”, aldus de vrouw.

“Het centrum heeft rond deze periode al een mooie drukte en op zo een manier ontmoet ik ook het andere deel van mijn familie die in het centrum woont. Hoe de reizen een rol spelen, kan er niet veel gedaan worden, ik hoop dat er een verandering komt want op zo’n manier kan het niet verder.”

TM

error: Kopiëren mag niet!