Minister Riad Nurmohamed: “Alle aandacht voor klachten burgers”

In 2023 geen nieuwe projecten, maar focus op voltooiing lopende zaken 

“De klachten unit zal ik persoonlijk monitoren. Het kan niet, dat klachten van burgers onbeantwoord blijven. Mensen vragen simpele dingen en het ministerie moet daarop inspelen. Ik kan geen nieuwe wegen asfalteren, maar de buurten moeten wel veiliger gemaakt worden. We zullen elke klacht beantwoorden.” Zo sprak minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) dinsdag tijdens een persconferentie van het ministerie. Daarbij werd het Jaarverslag van OW gepresenteerd. 

Klachten unit 

Uit statistieken van OW blijkt, dat van de 3.000 klachten slecht 700 zijn afgewerkt. Minister Nurmohamed drong er bij zijn staf op aan, dat dit onkan is. Volgens de bewindsman zal hij de eerste twee weken van januari de communicatie bij de klachten unit persoonlijk monitoren.

“We zullen meer in eigen beheer doen. Van Nickerie tot Albina zullen de buurten meer krijgen en zien van OW. We kunnen met de beperkte middelen geen grote projecten doen. Maar, we moeten out of the box denken. Ik moet het hebben van het volk. We vragen alle burgers om de controle van de infrastructuur over te nemen. We zullen ook innovatiever moeten zijn”, aldus de minister. 

Grote projecten

Tijdens de persconferentie werd een overzicht gegeven van de stand van zaken bij de “grote projecten” van het ministerie. Bij de projecten waste to energy (Ornamibo), Woningbouw, Markt Nieuw Nickerie en de Weg Matta-Apoera waren volgens Kees Boender, adviseur van de minister, geen bijzondere ontwikkelingen.

Volgens hem is er weinig animo getoond door bedrijven om in public-private verband deze projecten op te pakken. Bij de projecten Brug over de Corantijnrivier, Tweede brug over de Surinamerivier, Baggerproject Surinamerivier, het Saramacca canal system en het Improving transport logistics and competitiveness (ITCS) van de IDB (Inter-American Development Bank) zijn wel vorderingen. Deze projecten zijn in de studiefase en zullen volgend jaar aanvangen met werkzaamheden. Het eerste deel van het baggerproject is al afgerond en het tweede fase zal nu uitgevoerd worden. 

error: Kopiëren mag niet!