Invoering BTW temidden van veel onduidelijkheden bij samenleving

De introductie van Belasting over Toegevoegde Waarde (BTW) over enkele dagen op 1 januari 2023, zal plaatsvinden te midden van veel onduidelijkheden daarover bij de samenleving.

De voorlichting naar het publiek en het bedrijfsleven schiet tekort. Bij de samenleving heerst er bezorgdheid dat met de invoering van BTW de prijzen van goederen in de winkels zullen stijgen. Bij de detailhandel, met name bij de winkeliers, weet men over het algemeen niet precies wat men precies moet doen. Vooral voor wat betreft de prijsaanduiding van goederen op de schappen. 

Deze zaken kwamen dinsdagmiddag naar voren tijden de behandeling van de ontwerpwet voor nadere wijzigingen van de wet BTW. De wet BTW is eerder dit jaar goedgekeurd, maar mede voor een effectieve uitvoering, zegt de regering het noodzakelijk te vinden nadere wijzigingen door te voeren. 

Asiskumar Gajadien (VHP), voorzitter van de Commissie van Rapporteurs bij het wetsontwerp, zei dat bedrijven tot nu slecht hebben gereageerd op de oproep van het directoraat der belastingen om zich in verband met de invoering van BTW zich te registreren.

Van de meer dan 5.000 bedrijven hebben zich slechts ongeveer 500 geregistreerd. Als de voorlichting zijdens de overheid optimaal was geweest dan zou dit zo moeten zijn. Ook de vele onduidelijkheden bij de samenleving over het algemeen zouden voor een belangrijk deel zijn weggemaakt.

SS

error: Kopiëren mag niet!