“Een kilo vlerken de ene dag SRD 150 en de volgende dag al SRD 185”

Tijdens de kerstdagen en enkel dagen voor kerst was er een drukte over straat. Een dag voor kerst hadden enkele kledingzaken en goed gesorteerde supermarkten hun handen vol. Op Eerste Kerstdag had men was het ook druk, maar niet net zo druk als op Tweede Kerstdag. Enkele personen die inkopen aan het doen waren in een kledingzaak geven tegenover een redactrice van Dagblad Suriname aan, dat zij besloten hadden om enkele kleren te kopen en eventueel nog een geschenk.

“Ik heb nieuwe onderbroeken nodig en enkele onderbloesjes voor het werk, daarnaast ook enkel kleine dingen voor de keuken en voor de kinderen. Ik besloot op deze dagen te gaan om enkele acties niet te missen. Rond de kerstperiode heb je wel kleine acties en ik weet niet hoe het staat voor het nieuwjaar, dus nu lijkt mij de beste gelegenheid te zijn”, zegt een dame. “Je hebt wel een drukte bij de kassa, maar ik doe het liever nu dan later.”

Een andere vrouw zegt, dat zij enkele spullen moest kopen voor haar voorraadkast en de feestdagen en de dagen daarna. “Ik weet niet of de prijzen zullen stijgen na de feestdagen. Ik kocht op vrijdag nog een kilo vlerken voor SRD 150 en besloot zaterdag weer te kopen, en hoor dat een kilo vlerken SRD 185 is geworden. Dus binnen een dag heb je dan een verhoging, dan wil ik de komende dagen niet weten hoeveel het wordt”, zegt de vrouw.

“Ik wil mij even niet druk maken met de prijzen in de winkels, hoewel het toch nodig is. Ik ben gekomen om ervoor te zorgen dat ik toch lekker kan koken tijdens de feestdagen en dat mijn gezin en ik iets te eten hebben voor de komende dagen. Ik hoop dat het jaar 2023 toch enkele positieve veranderingen met zich mee gaat bengen, want  het jaar 2022 heeft toch veel ellende met zich mee gebracht rond de koers en prijzen in de winkels.”

TM

error: Kopiëren mag niet!