Lil’Q op twee grote muziekfestivals op Jamaica

De Surinaamse Dancehallartiest Lil’Q treedt deze maand op twee grote muziekfestivals op Jamaica. Het gaat om Sting en F.I.P JamFest. Hij is de eerste Surinaamse artiest die op deze grote muziekevenementen optreedt.

“Ik kan niet wachten om mijn ding te doen. Het is een droom die uitkomt. Wat nu gebeurt vertelde ik al jaren aan mensen om me heen. Ik oefende als kleine jongen met in gedachten dat ik op Sting sta”, vertelt hij. Lil’Q staat ook voor een clash met andere Jamaicaanse Dancehall artiesten op het podium. “Het gaat bij mij niet om winnen, maar hen tonen dat ik het ook kan.” De Surinaamse Dancehall artiest gaat naar eigen zeggen Suriname promoten tijdens zijn optredens. “Ik ga tussendoor vertellen wie ik ben en van waar ik afkomstig ben.”

De Promotor Junior ‘Heavy D’  Fraser van Sting voelt zich trots om ook Lil’ Q op het festival te hebben. “Hiermee kan hij ook deuren openen voor andere Surinaamse artiesten die ook dromen om op het festival te staan”, reageert de promotor.  ‘Heavy D’ is bekend met Suriname. Hij is vaker in het land geweest met artiesten als Tommy Lee Sparta en de bekende familie reggaegroep Morgan Heritage. Lil’Q scoort op Jamaica grote hits met ‘Oreo’ en ‘Bounce’. Een andere song van hem ‘Go Hard’  featuring Blak Rhyno doet het ook goed op het Caribische eiland. 

Sting is de langstlopende show op Jamaica en wordt ook wel de beste One Night  Reggae- en Dancehallshow ter wereld genoemd. Het is een belangrijk festival voor de carrière van veel dancehall-artiesten. Sting vindt altijd plaats op 26 december, Tweede Kerstdag, Boxing day.. Skeng, Kiprich, Vanessa Bling, Christopher Martin, Etana, Jahmiel en Pamputtae zijn enkele van de artiesten die ook zullen optreden. De Jamaicaanse Dancehall King Beenie Man en Bounty Killer zijn topattractie van  het F.I.P JamFest.

Lil’ Q is in Suriname geboren en zijn echte naam is Maglon Gonsalves Jardin de Ponte. Hij is het op één na jongste kind uit een gezin van vijf kinderen en woont al meer dan 17 jaar in Nederland. Zijn liefde voor dancehall- en reggaemuziek ontwikkelde hij van de straat.

error: Kopiëren mag niet!