Vicepresident Brunswijk geeft startsein asfaltering Weg naar Apoera

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft in het westen van Suriname het startsein gegeven voor de verdere asfaltering van de Weg naar Apoera. De bewoners van de dorpen Apoera, Section en Washabo maken allemaal gebruik van deze belangrijke weg.

Lang gewacht op dit project

In samenwerking met Baitali NV wordt de weg naar Apoera geasfalteerd. Burgers van het gebied zijn blij met de realisering van dit project, omdat ze al lang erop hebben zitten wachten. De weg naar Apoera is een hele belangrijke verbindingsweg, maar verkeerde al geruime tijd in een slechte staat.

“Hij had duurzame ontwikkeling beloofd aan de achtergestelde gebieden in Suriname. Vandaag heeft onze vicepresident  Ronnie Brunswijk op eigen initiatief het officiële startsein gegeven voor het asfalteren van een belangrijke weg te Apoera. De gemeenschap is hem dankbaar voor zijn inzet. Gaat u door op de ingeslagen weg volksleider”, zei het ABOP-Assembleelid Genevievre Jordan in een door haar geplaatste bericht dat rond gaat op social media.

Aannemingsbedrijf Baitali hervat asfalteringswerkzaamheden

“Het aannemingsbedrijf Baitali NV hervatte op gegeven moment de werkzaamheden. De werkzaamheden waren stopgezet, omdat de arbeiders met pauze in Nickerie waren. De bezem (machine die gebruikt wordt om te asfalteren) hadden ze geleend in Wageningen, waar Baitali ook bezig is met wegen asfaltering. Baitali probeert in een keer het weggedeelte dat nog

niet geasfalteerd is af te ronden., maar nu vinden ze weer normaal plaats”, aldus districtscommissaris Josta Lewis aan de redactie van Dagblad Suriname.

Weg opgeleverd

Maar, ondanks de blijdschap onder de bewoners is er ook wat bezorgdheid over het feit dat er een verschil is in de herkomst van de middelen voor de asfaltering van de weg. De gemeenschap wil weten wie dit project heeft gesponsord. In bepaalde media is gemeld, dat dit project door Baitali is gesponsord, terwijl de vicepresident zelf aan heeft gegeven dat hij dit project heeft geïnitieerd. 

De districtscommissaris om een reactie gevraagd zegt: “Op verzoek van de vicepresident heeft Baitali de weg geasfalteerd. Over het financieel gedeelte kunt u Baitali contacten. De weg is in het belang van de totale gemeenschap en het is heel fijn om over de weg mij te verplaatsen voor werkzaamheden”. 

“Voorwaarts Kabalebo”, zegt de burgermoeder afsluitend in het gesprek.

GW

error: Kopiëren mag niet!