Stiwewa-voorzitter blikt tevreden terug op bezoek minister Weerwind

De voorzitter van Stichting Wintiwai en Omgeving (Stiwewa) Robby Berghout kijkt tevreden terug op het bezoek van de Nederlandse minister van Rechtsbescherming, Franc Weerwind. Afgelopen woensdag bracht de bewindsman een bezoek aan Stiwewa. Voorzitter Berghout wijst op het dubbele bezoek aan de buurtvereniging, omdat ook minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, aanwezig was. Beide ministers richtten een kort woord tot de aanwezigen. 

Berghout noemt ook de toespraken van de Algemeen Landelijk Coördinator van Buurtmanagers, hoofdinspecteur van politie Henry Kia. Alle sprekers hebben vanuit hun invalshoek de situatie in volksbuurten onder de loep genomen en de vereiste samenwerking om voornamelijk het leefklimaat te verbeteren. Hierbij moet gedacht worden aan een efficiënte en effectieve aanpak van de criminaliteit.

Excuses

Het bleef niet alleen bij criminaliteit, de voorzitter van Stiwewa is ook kort ingegaan op het excuus van Nederland met betrekking tot het slavernijverleden. De stelling van Berghout houdt in dat na excuses over herstelbetalingen gesproken moet worden. Hij geeft als voorbeeld dat wanneer iemand je autoruiten inslaat, excuses prima zijn, maar de ruiten moeten ook vergoed worden, benadrukt hij.

Ook laat Berghout weten dat er een rondleiding is gemaakt door het Winti Wai Project. Er werden gesprekken met enkele buurtbewoners gevoerd. Berghout heeft bij deze gelegenheid de behoeften en wensen van Stiwewa aan minister Weerwind kenbaar gemaakt. Zo noemt hij als wensen de omrastering van het terrein en camerabeveiliging.

RB

error: Kopiëren mag niet!