DNA-voorzitter gaat regering lijst vragen van schade uitkeringen boeren

DNA-voorzitter Marinus Bee gaat bij de regering de lijst van overzicht opvragen van verstrekte financiële compensaties aan boeren die schade hebben geleden door de wateroverlast van enkele maanden geleden. Deze kwestie speelt al enige tijd waar door diverse leden van het parlement aan de regering meerdere keren om is gevraagd. De regering heeft enkele maanden geleden een bedrag van SRD 50 miljoen vrijgemaakt voor boeren die schade hebben geleden vanwege de wateroverlast. 

Rabin Parmessar (NDP) beklaagt zich erover, dat de regering ondanks herhaald aandringen nog steeds de opgevraagde lijsten niet heeft verstrekt aan het parlement. Hij wilde weten hoeveel en aan wie een financiële compensatie is verstrekt. Ook de geografische spreiding ervan wilde hij weten. Parmessar vond bijval van de leden Ronny Asabina (BEP), Genevievre Jordan (ABOP) en Ronny Aloema (VHP). 

Asabina verwijst naar de situatie in zijn district Brokopondo. De getroffenen van de watersnood in Brokopondo zijn nog steeds niet vergoed voor geleden schade aan hun woningen en kostgronden. Genevievre Jordan zegt, dat boeren in Marowijne waarvan hun kostgronden onder water waren gelopen nog steeds geen financiële compensatie hebben ontvangen. Volgens haar is de compensatie hard nodig opdat de boeren weer kunnen gaan investeren in hun kostgronden. 

Ronny Aloema zegt, dat het er veel van weg heeft dat boeren in bepaalde districten steeds weer worden voorgetrokken bij het toekennen van schade uitkeringen van overheidswege.

De kwestie van schade uitkeringen aan boeren wegens wateroverlast kwam ter sprake nadat Rabin Parmessar en Mahinder Jogi (VHP) gepleit hadden voor schadevergoeding aan rijstboeren in Nickerie die aanzienlijke schade ondervinden door de rattenplaag.

SS

error: Kopiëren mag niet!