Bezorgde familie schrijft brief aan directeur Mungra Medisch Centrum over ‘nalatigheid’

“Het is nalatigheid van het Mungra Medisch Centrum dat ik m’n moeder heb zien lijden en zelfs bijna heb verloren.”

Nalatigheid

De familie Kasanmoesdiran-Moenilal in Nickerie is zeer ontevreden over de werkwijze van artsen in het Mungra Medisch Centrum, MMC. 

“Mijn moeder had last van hevige buikpijn en we hebben haar gebracht naar de spoedeisende hulp behorende bij het Mungra Medisch Centrum. Ze werd na daar te zijn gearriveerd weer naar huis gestuurd, omdat het verpleegkundig team de noodzaak van de pijnen niet zo dringend achtte om er werk van te maken. Bij de derde keer, toen we herhaaldelijk zijn geweest, is besloten om een echo voor mijn moeder te maken en ze werd toen ter observatie opgenomen. De zaalarts en de internist hebben ons verteld, dat er niks mis was met haar, alhoewel alle pijnen nog steeds hevig waren”, zegt de bezorgde dochter aan de redactie van Dagblad Suriname.

Geen ambulance, geen verpleegkundige

“Na herhaaldelijk gehoord te hebben dat er niks mis was, is door de familie besloten dat we mijn moeder naar Paramaribo zouden brengen voor medische hulp. We kregen echter te horen dat er geen ambulance was. Dat vonden we niet erg en besloten te vragen naar een verpleegkundige om met eigen vervoer naar Paramaribo te gaan. Dat werd ons ook geweigerd en er werd ons verteld dat de verpleegkundige staakten”, geeft de bezorgde dochter verder te kennen.

“Uiteindelijk gingen we toch met onze moeder naar Paramaribo voor hulp. Daar kregen we te horen dat het heel erg was met onze moeder. Het probleem werd meteen ontdekt en het was zo erg, dat m’n moeder haar blindedarm was ontstoken, gebost en alle pus zat over andere organen en in haar bloed. Vandaar alle pijn. Mijn moeder kon nu wijlen zijn.”

Brief naar de directie 

“In een brief naar de directie van het MMC hebben we ons misnoegen geuit over niet alleen de nalatigheid, maar ook de wijze van behandeling, terwijl mijn moeder recht zou hebben op een klasse behandeling. We zijn heel onaangenaam verrast door de werkwijze van het Mungra Medisch Centrum en wensen dat dit geval nader bekeken wordt door de directie”, geeft de dochter tot slot in het gesprek te kennen

De redactie heeft geprobeerd contact te maken met de directie van het MMC, maar heeft geen contact kunnen leggen over dit specifiek geval, echter heeft de directie in interview met andere media wel te kennen gegeven, dat het probleem de nodige aandacht zal krijgen die het behoeft.

GW

error: Kopiëren mag niet!