“Het laatste wat je van een leerkracht verwacht, is dat die je kind mishandelt”

Een moeder schreef recent op haar Facebookpagina, dat een leerkracht te O.S. Zikampu in Moengo, haar zoon hard in zijn gezicht heeft geslagen. En dat haar zoon voor medische behandeling naar de arts moest. 

Naar aanleiding hiervan heeft de redactie van Dagblad Suriname de moeder benaderd en gevraagd waarom de leerkracht tot deze daad is overgegaan. De moeder zegt hierop, dat zij tot nu toe niet weet wat de reden is. “De juffrouw in kwestie geeft ook geen antwoord op die vraag. Bij het horen van die vraag verlegt ze het accent naar iets anders.”

Op de vraag of de politie haar aangifte heeft opgenomen, zegt de moeder dat dit wel het geval is. Echter geeft zij aan, dat de politie alles eraan doet zodat zij de zaak intrekt. 

“Ik vind het vreselijk dat uitgerekend een leerkracht dit heeft gedaan met mijn zoon. Een leerkracht zou een professional moeten zijn die met zowel lieve als stoute kinderen zou moeten kunnen omgaan. Je woede of frustratie behoor je niet af te reageren op je leerlingen. Je moet als leerkracht elk moment zelfbeheersing aan de dag kunnen leggen. Het laatste wat je van een leerkracht verwacht, is dat die je kind mishandelt”, aldus de moeder.

De redactie heeft ook het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur gevraagd of zij op de hoogte is van dit voorval en wat de verdere aanpak zal zijn. 

“De inspectie is ervan op de hoogte en de Rayon inspecteur buigt zich over de zaak. Zodra de rapportage rond is zal de aanpak bepaald worden. De onderdirecteur AVO (Algemeen Vormend Onderwijs) is ook al op de hoogte gesteld van het voorval”, aldus het ministerie in een reactie. 

(Foto ter illustratie)

SK

error: Kopiëren mag niet!