Drie verdachten aangehouden tijdens roadblocks in Nickerie

Het Regio Bijstand Team West (RBTW) heeft in het kader van de uitvoering van het huidige veiligheidsplan op vrijdag 16 december een roadblock gehouden op de kruising van de Ataoellah- en de Biswamitreweg (zie onderaan) in Nickerie. Daar werden rond kwart voor negen ‘s avonds twee  voertuigen staande gehouden en gecontroleerd. 

132 flessen spijsolie

In een van de wagens werden aangetroffen 15 kartonnen dozen met in totaal 75 flessen van elk 3 liter spijsolie en in de andere auto 19 kartonnen dozen met in totaal 57 flessen van elk 5 liter spijsolie. De bestuurders, R.M. en J.S., konden geen bon of kwitantie overleggen van de dozen spijsolie van het merk Elburg.

Onderzoek wees uit dat het tweetal arbeiders zijn bij een winkelzaak en met medewerking van de magazijnmeester de flessen uit het magazijn hebben weggenomen. Het vermoeden bestaat, dat zij de spijsolie zouden verkopen aan een Chinese winkelier.

Beide automobilisten werden door de politie aangehouden, terwijl de voertuigen en de weggenomen goederen in beslag zijn genomen.

Medicamenten en xtc-pillen

Bij een roadblock die het RBTW op zaterdag 17 december in het ressort Corantijn heeft gehouden, werd de 43-jarige automobilist S.N. staande gehouden.

Bij een ingesteld onderzoek in zijn voertuig werden door de politie aangetroffen en inbeslaggenomen een grote hoeveelheid medicamenten en een hoeveelheid xtc tabletten.

De man werd aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio West.

error: Kopiëren mag niet!