MONARCHIE
Bank of England onthult nieuwe King Charles III bankbiljetten
DOOR NINIAN CARTER

20 december 2022 – Na het overlijden van koningin Elizabeth II heeft de Bank of England nieuwe bankbiljetten van polymeer onthuld met daarop koning Charles III.

De Bank of England heeft vier nieuwe polymeer King Charles III-bankbiljetten onthuld die medio 2024 in omloop zullen komen en geleidelijk de bankbiljetten zullen vervangen met wijlen koningin Elizabeth II, die voor het eerst op papiergeld verscheen in 1960.

Alle bankbiljetten van polymeer met een portret van de overleden koningin blijven wettig betaalmiddel en zullen alleen worden vervangen door bankbiljetten met een afbeelding van koning Charles III wanneer ze versleten zijn en moeten worden ingetrokken. wettig betaalmiddel.

Er zijn bijna 5 miljard Bank of England-bankbiljetten in omloop, met een waarde van ongeveer £ 82 miljard ($ 100 miljard).

Op de achterkant van de nieuwe bankbiljetten zullen voormalig premier Winston Churchill (£5), auteur Jane Austen (£10), schilder JMW Turner (£20) en wiskundige Alan Turing (£50) blijven staan.

error: Kopiëren mag niet!