“Een snelle pot”

Eten is iets waarvan veel mensen houden, ook maakten velen gebruik van eerste hulp ofwel de snelle pot. Ei, sardien, of enkele andere gemakkelijke en goedkope producten werden als eerste hulp gezien, maar nu is er daarvan geen sprake. Een ei kost al tussen de SRD 8 en SRD 9 en sarien tussen de SRD 50 en SRD 80. Nu dat enkele van deze producten weg zijn gevallen, gebruikt men de drie, vijf en de tien minuten noodles als eerste hulp, dat nu intussen te verkrijgen is voor tussen de SRD 10 en SRD 20 en de iets duurdere tussen SRD 30 en SRD 80. 

Mantje, die van noodles houdt, geeft tijdens een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname, aan dat hij er van gaat blijven houden ook als de prijs blijft stijgen. “Je kan het op verschillende manieren klaar maken en zelfs ook variëren met worst, groenten, gebakken of in een soep. Men geeft aan dat het niet gezond is, maar ik kan niet zonder. Het helpt mij vaak genoeg wanneer ik echt honger heb. Het is snel gemaakt en heeft daarbij ook nog eens verschillende smaken”, aldus Mantje.

Gabey zegt, dat zij er af en toe gebruik van maakt. “Ik gebruik de duurdere, de ene van SRD 30 en de andere van SRD 45 die mix ik vaak genoeg. Als ik een dag van het werk ben en heel moe, dan kan ik snel noodles snel klaar maken met wat groenten, geplukte kip uit de kast, peper erbij en kaas, lekker. Mijn voorraad kan geen noodles missen die zijn er altijd”, zegt Gabey.  

Enkele jongeren geven aan, dat zij ook van de noodles houden. “Ik kan het elke dag eten, maar het is ook zo duur. Zodra ik centjes heb gespaard vraag ik mijn moeder een pakje te kopen”, zegt een meisje van twaalf jaar. “Ik kan geen chips kopen als vroeger of lekkers. Alles is duur, een pakje bubblegum is nu zelfs SRD 2,50, dan spaar ik liever voor iets waarvan ik weet dat ik het echt kan genieten”, aldus het meisje van twaalf.

“Mijn oom roept mij ook top ramen, omdat hij weet dat ik ervan hou. Als mijn vader, moeder of broer mij vraagt, wat wil je van de winkel, dan kennen zij het antwoord al. Het is niet goed om het vaak te eten, maar het is gewoon lekker.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!