2 in 3 personen ontevreden over beleid regering

Uit het resultaat van een online poll van Dagblad Suriname blijkt, dat twee in drie personen ontevreden is met het beleid van de huidige regering onder aanvoering van president Chandrikapersad Santokhi (VHP) en diens grootste coalitiepartner, vicepresident Ronnie Brunswijk (ABOP).

Ruim 700 mensen hebben de poll ingevuld Zij reageerden op de vraag: ‘Denkt u dat de huidige regering de goede kant op gaat om de bevolking van het land ten goede te komen?’ De uitkomst was: Nee (65%, 460 stemmen) en Ja (35%, 251 stemmen). 

Bezorgdheid studenten 

In gesprek met Dagblad Suriname delen universiteitsstudenten hun ernstige zorgen over de oplopende kosten van basisbenodigdheden. Het fysieke leerproces is, na vorig jaar haast opgeschort te zijn, inmiddels weer volledig op gang gekomen. De transportkosten komen hierdoor in volle omvang op. Ook alle andere kosten van verblijf, internet, voeding en drank zijn torenhoog.

“Als het zo doorgaat zien wij grote problemen tegemoet komen. De bustarieven zijn aanzienlijk verhoogd en de diensten zijn niet optimaal. In een taxi durf je niet te stappen, want het bedrag loopt al gauw op tot boven de honderd SRD. Dat zijn allemaal uitdagingen waarmee wij kampen. Met de hoge prijzen van haast alle essentiële zaken komen wij in ernstige problemen komen. Vooral zij die van buiten de stad komen. Het wordt ondragelijk”, aldus enkele studenten aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Leerkrachten teleurgesteld

“Wat doet de president eigenlijk? De koers is nog nooit zo hoog geweest sinds de implementatie van de SRD. Ik kan me niet voorstellen”, zegt een bezorgde leraar tegenover Dagblad Suriname. “Het wordt een ramp als er geen verandering komt. Het land lijkt steeds vaker stuurloos. Wij willen dat de president leiding geeft en leiderschap toont. Hiervoor heb ik niet gestemd”, aldus de leerkracht.

Zij is onderwijzeres op een basisschool en stelt verder: “De president praat over investeren in het onderwijs terwijl wij hier op instorten staan. Ik ben de situatie zat. Wij leerkrachten merken niets van het beleid en de mooie beloften. Ik kan praten voor een hele grote groep mensen die erg gemotiveerd en erg gefrustreerd is. Wij kunnen dit niet meer aan.”

error: Kopiëren mag niet!