Tsang (NDP) wil weten of delen Bigi Pan natuurgebied zijn weggegeven

Tijdens de behandeling van de ontwerpwetten Toerisme Raamwet en Suriname Toerisme Autoriteit vorige week in de Nationale Assemblee heeft het Assembleelid Stephen Tsang (NDP) aan de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) gevraagd wat de bedoeling is van het Bigi Pan bijzonder beheersgebied in Nickerie. 

Tsang zegt uit berichtgeving in de media vernomen te hebben, dat een deel groot 1.500 hectare van het natuurgebied is weggegeven ten behoeve van het Nickerie diepwater havenproject. De parlementariër wilde er het fijne van weten. Zijn NDP-fractie heeft meermalen gevraagd naar informatie over het Nickerie diepwater havenproject, maar zijdens de regering is dat tot nu toe uitgebleven.

Tsang zegt het een zeer kwalijke zaak te zullen vinden indien blijkt, dat delen van het Bigi Pan natuurgebied inderdaad zijn uitgegeven ten behoeve van het diepwater havenproject van de Amerikaanse Phoenix Development Company. In het uitgeven deel van het natuur beheersgebied zouden zich kampen en broedplaatsen van vogels bevinden.

Bigi Pan is een toeristische trekpleister en staat bekend om de aanwezigheid van de rode ibis vogels (zie foto). Vele ondernemers in de toerismesector hebben flinke investeringen gepleegd in de bouw van faciliteiten voor toeristen. Wat gaat met al die investeringen gebeuren, vraagt Tsang zich af. Hij wil weten wat het toerismebeleid is als naar zijn zeggen zo wordt omgegaan met onze natuur toeristische trekpleisters als Bigi Pan. Tsang verwacht duidelijkheid van TCT-minister Albert Jubithana.

SS 

error: Kopiëren mag niet!