Kapitein Manniesingh schrijft eerste boek over vaderlandsliefde

“Vaderlandsliefde is niet alleen blinde liefde voor de vlag”

Het boek ‘Vaderlandsliefde, een compilatie van motivatiesessies op Surinaamse scholen’, geschreven door Kapitein Shyam Manniesingh, werd in de laatste week van november officieel gepubliceerd. Inmiddels is ook een exemplaar overhandigd aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens (zie hierna), en de minister van Defensie, Krishna Mathoera (zie foto top). Ook zijn 7 exemplaren van het boek kosteloos ter beschikking gesteld aan scholen. 

Het idee achter dit boek

In een reactie tegenover Dagblad Suriname gaat Manniesingh in op gestelde vragen door de redactie. Allereerst werd aan de kapitein gevraagd wat hem ertoe heeft bewogen dit boek te schrijven. Hierop antwoordt hij: “Ik heb gemerkt dat er een schandelijk gebrek aan betrokkenheid is in Suriname. Als we onze vlammende interesse en toewijding bij elkaar optellen kunnen we veel betekenen voor Suriname. Integriteit is zoek bij vele organisaties. Het lijkt alsof het vuur en de kracht van ons aan het vervliegen is. Niets kan slagen met destructieve gedachten.”

“Zelfredzaamheid moet een dominante plaats innemen in onze maatschappij. Het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid. Toerisme moet gezien worden als een economische sector van formaat. Suriname verliest enorm veel wanneer toerisme en recreatie niet overeind blijft. We zijn verantwoordelijk voor elkaars succes en ellende in dit land. Vaderlandsliefde is niet alleen blinde liefde voor de vlag maar alles wat wij als Surinamers doen om de samenleving te verheffen. Daarom moet ondernemen aangemoedigd worden op scholen en een vaste plaats verwerven in het onderwijsstelsel.”

Manniesingh geeft verder aan, dat hij gefascineerd is geraakt door de Japanse cultuur. De wegen, gebouwen enzovoorts zijn helemaal schoon. “Iedereen doet zijn afval in de daarvoor beschikbare afvalbakken. WK 2018 en 2022 heeft de gehele wereld vol bewondering gekeken hoe Japanners de kleedkamers en tribunes schoonmaakten. De kinderen leren vanaf de basisschool om de school netjes te houden. Zo zou het overal in Suriname moeten zijn.”

“Met mijn boek hoop ik vele studenten te bereiken

Aan Manniesingh is verder de vraag gesteld, wat hij met dit boek hoopt te bereiken. “Tijdens de motivatiesessies zien de studenten een zelfverzekerde en optimistische kapitein van het leger die studenten motiveert om een bijdrage te leveren aan een sprankelende toekomst voor Suriname. Met mijn boek wil ik vele studenten bereiken, want niet altijd is het mogelijk om op alle uitnodigingen in te gaan”, zegt Manniesingh. 

Hij geeft aan, dat zonder vitaliteit, discipline en enthousiasme alle goede voornemens gedoemd zijn te mislukken. Naar zijn zeggen kun je zonder enthousiasme geen schoolopleiding afronden. “Je kan niets bereiken als je iets met tegenzin doet.”

“Ik ga mijn best doen om een tweede boek te schrijven”

Op de vraag als ze samenleving een tweede boek mag verwachten, antwoordt Manniesingh: “Velen binnen de samenleving waarderen mijn inspanningen en ik krijg alle ondersteuning van de minister van Defensie, mevrouw Mathoera, bevelhebber van het Nationaal Leger Kolonel Kioe A Sen en de totale legerleiding. Echter heeft elke medaille een keerzijde. Succesvolle mensen worden vaak afgunstig bekeken en krijgen laconieke reacties op hun succes. Vanaf het moment dat je ambitie toont wordt je neergesabeld. Bijna alle succesvolle mensen hebben te maken met tegenwerkende krachten. Maar met de stabiliserende invloed van positieve mensen om me heen  zal het zeker lukken om prestaties te verhogen in Suriname. Daarom ga ik mijn best doen om een tweede boek te schrijven.”

De kapitein geeft tot slot aan, dat het mogelijk is om het boek te kopen.  Hiervoor kan contact gemaakt worden op het nummer 8262401.

SK

error: Kopiëren mag niet!