The Mobile Prevention van het KPS goed aangeslagen bij burgers

The Mobile Prevention van het Korps Politie Suriname is donderdag 15 december gestart. Het is de bedoeling om de samenleving adequaat te informeren. “We komen dichterbij de samenleving”, vertelt de trekker van het geheel, Milton Bisschop, inspecteur van politie. 

“Met goedkeuring van de korpschef, de districtscommissarissen Bhola en Javinde, tourbus Somaroe en andere actoren is het gelukt om het preventiebeleid te voeren. We gaan in verschillende buurten, Noord, Oost, Zuid, West”, zegt Bisschop. De gebieden die op de eerste dag zijn aangedaan zijn Nieuwweer, Goede Verwachting, Latour en Zorg en Hoop.

“Het is goed aangeslagen. De mensen hebben positief gereageerd. We moeten dichterbij de samenleving”, zegt een blije inspecteur Bisschop. The Mobile Prevention gaat door tot de kerstdagen.

De redactie van Dagblad Suriname heeft Bisschop gevraagd waarom hij eraan heeft gedacht om van start te gaan hiermee. Hierop zegt hij dat het een creativiteit en eigen ingeving is sedert 2019. “Maar, vanwege de Covid-pandemie kon het niet worden geïmplementeerd.”

Naar zeggen van Bisschop zijn mensen donderdag geïnformeerd over criminaliteit in de ruimste zins des woords, alertheid, normen en waarden, het inbouwen van veiligheidskleppen en het ontmoedigen van de criminaliteit. Op de vraag wat de mensen het meest bezighoudt, zegt Bisschop dat er tal van aspecten zijn. “De mensen hebben hun bezorgdheid en tevredenheid geuit omtrent politionele zaken.”

Bisschop geeft verder aan, dat zij het noorden van Paramaribo gaan  aandoen. “We willen zoveel mogelijk de verschillende buurten aandoen, doch afhankelijk van tal van issues.”

SK

error: Kopiëren mag niet!