Paar dagen scherpt KPS veiligheidscontroles in centrum Paramaribo aan

In het kader van de uitvoering van het veiligheidsplan van regio Paramaribo, zal van donderdag 15 tot en met zondag 18 december de algehele veiligheidscontrole op verschillende strategische locaties in de binnenstad van Paramaribo worden aangescherpt, zo meldt het Korps Politie Suriname (KPS).

Deze werkzaamheden zullen van 22.00 uur tot en met 05.00 uur door een gemengd team van het Korps Politie Suriname, de Militaire Politie (MP) en de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) worden uitgevoerd.

Dit gemengd team heeft tijdens de algehele veiligheidscontrole van 15 december 1.047 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 55 zijn doorzocht. Daarbij is een aantal zaken in beslag genomen en zijn 47 personen geverbaliseerd. De overtredingen waarvoor boetes zijn uitgedeeld waren onder andere:

• Rijden zonder rijbewijs (6)

• Rijden in niet gekeurd voertuig (24)

• Rijden in niet verzekerd voertuig (6)

• Rijden met een defecte koplamp (1)

Daarnaast zijn er drie verdachten, waaronder een militair, voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen aangehouden.

De politie doet een beroep op weggebruikers om zich te houden aan de maximumsnelheid op de openbare wegen. Indien men zich niet houdt aan het gestelde, dan zullen er ernstige maatregelen worden getroffen, aldus het KPS.

error: Kopiëren mag niet!