“Het is vallen en opstaan, maar wij zij nog aan het kruipen”

Nog een paar weken te gaan, dan hebben wij het gehad met het jaar 2022. Enkele standhouders die langs de straat hun producten verkopen, zeggen in gesprek met Dagblad Suriname, dat 2022 geen geluk en winst heeft gebracht voor ze. 

Dafne doet al vier jaren mee met de verkoop langs de straat. Zij zegt, dat de verkoop voor de Covid-pandemie heel goed ging en dat zij nog kon genieten van winsten. “Je had je ups en down, maar je kon nog praten over winst. Door het virus is het helemaal veranderd. Alles was op stil en dan heb je weer een moeilijke periode waarin je het voor jezelf moet kunnen redden en dat heb je tot nu toe nog. Het hangt ook van het beleid af. Goed bekeken is, dat ook net als het virus voor ons de koers stijgt, je geld heeft geen waarde meer en de prijzen blijven maar stijgen. Je wordt met de dag zieker. Ik ben nu nog aan het struggelen en weet niet hoe ik het zal redden. De kinderen verlangen om Kerst gezellig te vieren, maar dat is ook niet mogelijk. Normaal waren er heel veel  cadeautjes  en versiering met de Kerst, maar nu heb ik geen van beide. Ik heb mijn oude kerstboom van zes jaren nog, maar die staat leeg in de woonkamer zonder een cadeautje. Ik vind het heel jammer, maar het kan nu nog niet anders. Ik hoop alleen, dat de komende dagen nog geluk brengen, dan kan ik nog lekker koken.”

“Wij als kleine ondernemers en hosselaars moeten zelf een oplossing vinden om te kunnen leven en blijven werken”, zegt een andere standhouder. “Tijdens de lockdown hebben wij ook manieren gecreëerd om werk te hebben. En dat was voor enkelen ook niet haalbaar. Dan heb je nog een strijd met de stijgende prijzen. maar wij proberen het, dus wij gaan ervoor. Zonder hulp hebben wij dit alles gedaan, dus wij gaan het in de toekomst dan zo moeten doen. Dan heb je geen beleid nodig”, aldus de standhouder.

De standhouder zei verder, dat hij het jaar 2022 met vallen en opstaan heeft mee moeten maken, maar het hem heeft sterk gemaakt en geleerd hoe hij met bepaalde dingen moet omgaan. 

“Ik hoop dat het jaar 2023 veel meer mogelijkheden met zich mee gaat brengen. Je hebt velen van ons als kleine man en vrouw die het moeilijk hebben en een succesvolle verkoop gaat heel wat kunnen betekenen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!