Assurantie maatschappijen verhogen verzekerde bedragen en premies

Verzekeringsmaatschappijen hebben besloten per 1 januari 2023 de verzekerde bedragen voor motorrijtuigen te verhogen en daarmee ook de te betalen verzekeringspremies. De Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen (Survam), waarbij ze zijn aangesloten, heeft dit een bekendmaking aan het algemeen publiek laten weten. 

Als gevolg van de steeds stijgende kosten van onder andere materialen en onderdelen door de aanhoudende hoge inflatie is de veroorzaakte schade aan motorrijtuigen veelal hoger dan het verzekerd bedrag. Tegelijkertijd vertoont het aantal verkeersongevallen een stijgende trend, stelt de Survam in de bekendmaking. Daarom is besloten om de verzekerde bedragen te verhogen. 

Voor bromfietsen zal het verzekerde bedrag verhoogd worden van SRD 18.750 naar SRD 32.000 (per incident) en voor de overige motrijtuigen is de verhoging van SRD 70.000 naar SRD 120.000 (per incident). De te betalen verzekeringspremies zullen daarmee ook aangepast worden. De Survam geeft niet aan hoe de verhoging van de premies eruit zullen zien. 

Volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM-wet) is het verplicht dat elk motorrijtuig waarmee deelgenomen wordt aan het verkeer verzekerd is.

error: Kopiëren mag niet!