Schutter opent vuur op Guyanees presidentieel verblijf

Beveiligingsagent gewond

De Guyanese politie bericht, dat vandaag, donderdag 15 december, er een incident was buiten het ‘State House’, het Guyanees presidentieel paleis, waarbij een aanvaller en een politieambtenaar gewond zijn geraakt. Beiden zouden er ernstig aan toe zijn.

State House is de residentie van president Irfaan Ali en zijn gezin. De Guyanese politie zegt, dat het incident omstreeks 07.30 uur plaatsvond bij het zuidelijke wachthuis. 

Onderzoek 

De Guyanese politie zegt, dat uit onderzoek is gebleken dat de beveiligings dienst had in het zuidoostelijke wachthuis toen een man de beveiliging confronteerde en zei: “Ik wil de president.” De man trok volgens de politie vervolgens een mes uit zijn broek en stak een van de politieagenten die dienst had vijf keer in zijn nek en elders in zijn lichaam. De aanvaller trok vervolgens een vuurwapen, en schoot verschillende kogels af. Het beveiligingspersoneel van de Guyanese president schoot terug en verwondde de aanvaller. Een 9 mm-pistool en zeven 9 mm-hulzen werden teruggevonden. 

Zowel de verdachte als de beveiliger werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor medische hulp. Hun toestand wordt als ernstig aangemerkt. Er zijn onderzoeken gaande.

error: Kopiëren mag niet!