HUWELIJK
VS tekent homohuwelijk in federale wet
DOOR PHIL BAINBRIDGE

14 december 2022 – De Respect for Marriage Act, ondertekend door de Amerikaanse president Joe Biden, vereist dat de federale regering alle huwelijken erkent – inclusief huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht en huwelijken tussen verschillende rassen – en hen beschermt tegen elke omkering door het conservatief gedomineerde Hooggerechtshof.

Hoewel rechter Clarence Thomas naar zijn mening geen melding maakte van interraciale huwelijken toen het Hooggerechtshof Roe v Wade in 2022 vernietigde, trok hij de wettigheid in twijfel van andere rechten die zijn vastgelegd in uitspraken van het Hooggerechtshof, waaronder huwelijken tussen personen van hetzelfde geslacht en het recht op anticonceptie. van hen juridisch aanvechten.

Er zijn slechts 32 landen waar het homohuwelijk is gelegaliseerd, 22 via wetgeving en 10 via rechterlijke uitspraken. Bovendien verklaarde een adviesbesluit van het Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens in 2018 dat alle 20 ondertekenende landen van de Organisatie van Amerikaanse Staten verplicht zijn om het homohuwelijk legaal te maken. Het Europese Hof van Justitie oordeelde dat alle EU-landen het homohuwelijk moeten erkennen met het oog op immigratie, ongeacht of het in die landen legaal is of niet.

error: Kopiëren mag niet!